Mersinli sanatçıların ABD çıkartması

Güncelleme Tarihi:

Mersinli sanatçıların ABD çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2017 15:38

Mersinli sanatçıların ABD çıkartması

Haberin Devamı

MERSİN’de yaşayan 8 ressamın çalışmaları 'Anatolian Wisper'(Anadolu Fısıltısı) başlığı ile ABD’deki sanatseverlerini beğenisine sunuldu.
New Jersey’de Art Factory bünyesinde bulunan İnternational Gallery'de açılan sergide Tansel Alp, Aliye Altunbilek, Beşir Bayar, Orçun Çadırcı, Nesibe Güneş, Bengisu Muazez Kurtuluş, Nihal Şahin Göl, Mazlum Cabir Uluyol’un seçilmiş çalışmaları sergileniyor.
ABD'li sanatseverlerin büyük bir ilgi gösterdiği serginin kendilerini de mutlu ettiğini belirten ressamlardan Orçun Çadırcı, "Her biri Anadolu’nun farklı kültürel coğrafyalarının, kendi mecralarının temsilcisi olarak önem arz etmektedir. Bu sanatçıların çoğu Türkiye’de sanat eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. Bu sergi, başlığı itibariyle her bir sanatçının, her bir yapıtında kendi ve içinde yaşanılmakta olan sosyo-kültürel ortamın gerçekliğini yansıtır. Mersin’den ABD'ye uzanan bu serginin en önemli özelliği tüm zorluklara rağmen, tüm maliyet ve masraflarının katılımcı sanatçılar tarafından imece usulü karşılanmasıdır" dedi.

MERSİN
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!