Mersin'in Gizemi’ne Belgrad’tan ödül

Güncelleme Tarihi:

Mersinin Gizemi’ne Belgrad’tan ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 13:48

Mersin'in Gizemi’ne Belgrad’tan ödül

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) kapsamında hazırlatılan Mystery Of Mersin (Mersin’in Gizemi) adlı tanıtım filmi, katıldığı uluslararası festivallerden ödüllerle dönmeye devam ediyor.
Şubat ayında düzenlenen ITB Berlin Golden City Gate Ödül Töreni'nden üçüncülükle dönen Mersin’in Gizemi, bu kez Belgrad’ta düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali’nde 200 film arasında ‘Yılın En İyi Turizm Filmi’ ödülüne layık görüldü. Belgrad’ta düzenlenen Ödül Törenine İstanbul Turizm Filmleri Festivali Festival Başkanı Can Saraçoğlu, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ve Filmin Yönetmeni Onur Kıratlı katıldı. Film, Eylül ayı sonunda Cannes'da gerçekleşecek Kurumsal Medya ve TV Ödülleri töreninde de izlenecek.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kabadayı, Hakan Sefa Çakır ile yönetmen Onur Kıratlı katıldı.
MTSO olarak ortaya koyduğu eserle gurur duyduklarını belirten Başkan Aşut, şöyle konuştu: "Bu ödül bizlere bir kez daha gösterdi ki, inandığınız yolda ilerlerseniz şartlar ne kadar kötü olsa da rüzgarın yönünü değiştirmek sizin elinizde.. Çok kısa zamanda minimum maliyetlerle hazırlanan ve yurt dışında katıldığı tüm festivallerde büyük beğeni toplayan filmimiz Belgrad’ta çok yüksek bütçelerle hazırlanan Dubai, Portekiz, Kanarya Adaları gibi turizmde iddialı destinasyonların filmlerini arkasında bırakarak liderliği göğüslemiştir."
Sadece uluslararası tanıtım değil, iç turizmde de çalışmaları olduğunu vurgulayan Aşut, şunları söyledi:
"Bu yaz başı itibariyle ‘Mersin Seni Çağırıyor’ sloganı ile hazırlattığımız 4 kısa film de Kasım ayında Bakü'de gerçekleşecek festivalde yarışacaklarını paylaşmak isterim. Bizler bu filmlerin gösterimini özellikle Mersin'e araçla gelinebilecek mesafedeki illerde gerçekleştirdik. 4 filmin toplamda 5 milyona yakın seyircisi var."
Yönetmen Onur Kıratlı da filmi ticari kaygılarla hazırlamadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Mersin sevdası ile yola çıktık. Bu duygularla çalışınca başarı da geldi. Organizasyon sununda yetkililere, 'Bu kadar yüksek bütçeli film varken neden bizi seçtiniz?' sorusunu yönelttiğimde, 'Sizin filminizde duygu vardı’ yanıtını aldım. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Hobi olarak başladığım film çekimlerinde bugün gelinen noktada ödül almış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu filmi hazırlarken İstanbullu, İzmirli, Ankaralı firmalar yerine ben seçilmiştim. Bu büyük mutluluktu ama en büyük mutluluk ise MTSO gibi önemli bir kurumun, başkanının bana güvenmesiydi."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!