Mersin'de "Yunuslar" göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde Yunuslar göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 10:33

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Mersin'de düzenlenen motosikletli polis timleri temel eğitimi kapsamında başarılı olan personele sertifika dağıtıldı.

Mersin Önleyici Hizmetler Müdürlüğü konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, daha sonra motosikletli polis timlerinin tanıtımının yapıldığı slayt gösterisi izlendi.

Önleyici Hizmetler Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Dursun Demirci, yaptığı konuşmada, eğitimi başarıyla tamamlayan 33 kursiyerin bugünden itibaren asli görevlerine başlayacaklarını belirtti.

Genel ve kamu güvenliğinin sağlanmasında motosikletli polis timlerinin aktif rol oynayacağını ifade eden Demirci, sertifika alan personelin verilen her türlü görevi başarıyla yerine getireceğini söyledi.

Demirci, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Timlerin görev alanları, işlenmiş veya işlenmekte olan suçlarda olayın boyutuna göre, gerekli personel gelene kadar olay yerinde suç delillerinin muhafazası ve şüphelilerin yakalanması için gerekli her türlü tedbiri almak, bu süreçte kaçmakta olan şüphelileri yakalayarak ilgili birimlere teslim etmek görevleri arasındadır. Kendileri için özel imal edilmiş kıyafet, yüksek konforla güven sağlayan motosiklet ve kaskları kullanmaktadırlar. Motosikletli polis timlerine insanlarla iyi ilişki kurmanın, yakın dostluğun, güler yüzlü ve sevecen davranmanın sembolü olarak 'Yunuslar' ismi verilmiştir. Motosikletli polis timlerinin parolası devletine bağlı, yasalara saygılı olmak, vatandaşlara sevgi ve saygı içerisinde hizmet ederek güven duygusunu vermektir. Bu şekilde görevini yerine getiren ve halkımıza güven veren timlerimiz eğitimlerini alarak kursu başarıyla bitirmiştir."

Konuşmaların ardından sertifika alan 33 personel bugün itibariyle göreve başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!