Mersin'de yabancı tabela operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde yabancı tabela operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:46

Mersin'de yabancı tabela operasyonu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, meclis kararıyla hayata geçirdiği 'Tabelaları Türkçeleştirme' kararı kapsamında, uyarılara rağmen tabelasını değiştirmeyen iş yerlerinin tabelalarını sökmeye başladı.
Özellikle yabancı tabela kullanımının yoğun olarak görüldüğü merkez Akdeniz İlçesi Silifke, Mehmet Akif Ersoy, Kuvayı Milliye, ve Çakmak Caddesi’nde çalışmalarını yoğunlaştıran zabıta ekipleri, çoğunluğu Arapça olan tabelaları söktü. Bir aylık kapsamda çalışmalara hız veren ekipler, karara uymayan 200 iş yerinin tabelasını indirdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 22 Temmuz'da aldığı, 'Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ya da patent sahibi olan iş yerleri ile konsolosluk gibi resmi kurumların haricindeki yerlerin tanıtıcı levhaları ile camekanları Türkçe olması zaruridir' kararına dayanılarak işletme sahiplerine tabelaların Türkçe kullanılması zorunluluğu hatırlatıldı. 15 günlük süre sonunda uyarıyı dikkate almayan işletmelerin tabelalarını söken zabıta ekipleri, iş yeri sahiplerine yasal işlem uyguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!