Mersin’de teknik direktör depremi

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de teknik direktör depremi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 12:10

Mersin’de teknik direktör depremi

Haberin Devamı

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)-OLAĞANÜSTÜ Genel Kurul süreci yaşayan Mersin İdman Yurdu’nda, Teknik Direktör Ümit Turmuş ile anlaşılması krize neden oldu. Son 3 haftada takımda olumlu hava yaratıp Sivasspor’u 1-0 yenerek hayat bululan Mersin’de, teknik direktör değişikliği taraftarları şok ederken, eski başkan Hüseyin Çalışkan ve Asbaşkan Mahmut Karak ile taraftarlar tepki gösterdi. Asbaşkan Karak, sözleşmenin feshi için federasyona başvuracağını açıkladı.
Geride kalan ve son olarak Mersin’de oynanan Sivasspor maçında taraftarların istifaya davet ederek tepki gösterdiği Ali Tekin, dün akşam saatlerinde sessiz sedasız bir şekilde kulüp binasına Ümit Turmuş ile resmi sözleşme imzaladı. Daha önce birçok takımda çalışan, en son Altay’da teknik direktörlük görevini üstlenen Ümit Turmuş kırmızı lacivertlilere imza attı.
Göreve geldiğinde ‘transfer tahtasını 6 saniyede açarım’ şeklindeki çıkışı ile bilinen Başkan Ali Tekin’in, olağanüstü genel kurul öncesi yeni bir teknik direktör macerası kentte günün konusu oldu. Genç Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Ümit Yavuz Kettaş kişisel facebook hesabından, “Mersin İdmanyurdu başkanı yeni hocayla sözleşme imzalıyor. Diğer taraftan As Başkanı, ‘Sözleşmeyi yok sayacağız’ diyor. Ne adamlara kalmış koskoca kulüp. Ne belediye başkanlarından ne sayın valimizden ne Mersinli bakandan ne milletvekillerinden kimseden çıt yok. 3-5 kişi kalmışız, ‘Takım kurtulur mu?’ diye uğraşan. Elbet bunların değerlendirmesini en güzel şekilde yapıyoruz” şeklinde tepki gösterdi. Çok sayıda ki taraftar da aynı şekilde tepkilerini dile getirerek, yeni bir hoca teknik heyetin kulübe hem mali açıdan hem de teknik açıdan büyük sıkıntılar getireceğini bildirerek, Başkan Tekin’in bundan vazgeçmesini istedi.
FEDERASYONA BAŞVURACAĞIM
Mersin İdmanyurdu’nda ki yeni bir teknik direktör arayışı çatlak oluşturdu. Asbaşkan Mahmut Karak, Ümit Turmuş’un teknik direktörlük görevine getirilmesine kesin olarak karşı çıktığını açıklayarak, “Şu süreçte teknik adam değişikliğini kesinlikle onaylamıyorum. Yolumuza mevcut teknik kadro ile devam etmekten yanayım. Federasyona sözleşmenin feshi için başvuracağım" dedi
NEREDE MEMLEKET ÇOCUĞU?
Eski Başkan Hüseyin Çalışkan’da yeni bir teknik direktör arayışının son derece hatalı olduğunu söyledi. Ali Tekin’in göreve geldiğinde, ‘Memleket çocuğuna sahip çıkacağız’ dediğini hatırlatan Çalışkan, “Önce bir memleket çocuğu olan Levent Arıkdoğan’ı gönderip, Yusuf Şimşek’i getirdiler. Şimşek’in, bu kulübe hiçbir katkısı olmadı. Oda gitti, alt yapı hocası Memduh hoca görevi üstlendi. Bu kenttin bağrından çıkmış Mehmuh Hoca takımı rayına sokarak iyi bir hava yakalanmışken bir yeni bir hoca getirmek takıma bir şey kazandırmaz. Tekin bu hatadan zaman geçmeden dönmelidir” diye konuştu.
AŞ(AP)(FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!