Mersin’de Sürdürülebilir Kent İçin e-Katılım Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Sürdürülebilir Kent İçin e-Katılım Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 14:05

Mersin’de Sürdürülebilir Kent İçin e-Katılım Çalıştayı

Haberin Devamı

MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ve Bireysel Özgürlükler İçin Friedrich Naumann Vakfı ortaklığıyla, ‘Sürdürülebilir Kent İçin e-Katılım Çalıştayı' düzenledi.
Akdeniz Kent Konseyi toplantı salonunda yapılan çalıştay 2 gün sürdü. TESEV ile 1958 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Theodor Heuss tarafından kurulan Özgürlükler İçin Friedrich Naumann Vakfı ortaklığıyla yapılan çalıştaya, Eş Başkan Yüksel Mutlu, meclis üyeleri ve ilgililer katıldı. Çalıştayda ilk olarak söz alan TESEV Araştırma İletişimi Direktörü Dr.Itır Akdoğan, vakfın yerel yönetimlere yönelik gerçekleştirdiği e-katılım çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Akdeniz sürdürülebilir katılımcı şeffaf sosyal, toplumcu, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik yaklaşımı sergilediklerini belirten Eş Başkan Mutlu ise, bu paradigmanın hayat bulması için fikir ve zikir birliğinin şart olduğunu söyledi. Bu hedefin tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için gerekli siyasi iklimin bulunmadığını ifade eden Mutlu, "Söz gelimi Akdeniz Belediyesi personeli, kayyum atanma endişesi içerisinde çalışıyor. Bizler bu görevlere seçilerek geldik ve kenti birlikte yönetme iddiasıyla çalışıyoruz. Sonra birileri 'Biz sizi beğenmedik, çekilin kenara biz yöneteceğiz' demeye getiriyor. Belediyemiz sürekli denetim geçiriyor. Yetmiyor, denetimin de denetimi yapılıyor. Biz denetimden çekinmiyoruz, ancak merkezi otoritenin öç alma duygusuyla yaptığı baskı, korku ve kaos ortamı farklı düşünenleri bezdirmeye çalışıyor. Hükümetin yereller üzerindeki baskısı kalkmalı, kendi uzantıları ya da devamları olarak görmekten vazgeçmelidir" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın sunu bölümüne geçildi. İlk olarak Birleşmiş Milletler (BM) İstanbul bürosundan Dr.Faik Uyanık, ‘Sürdürülebilirlik; Kavram, Dünyada ve Türkiye’de Politikalar ve Uygulamalar’ başlıklı sunumunu yaptı.
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. S.Ulaş Bayraktar ise, “Sürdürülebilirlik ve Kent; Sürdürülebilir Kent Nedir, Türkiye’de Politikalar ve Uygulamalar’ başlıklı sunumunda, gecekondudan AVM ve rezidanslara evrilen kentleşme sürecinde hükümet politikalarını ve yurttaşların bu politikalardan ne şekilde etkilendiğini aktardı.
TESEV Araştırma İletişimi Direktörü Dr. Itır Akdoğan'da, ‘Sürdürülebilir Kent İçin e-Katılım; Kavram, Dünyadan Uygulamalar’ konulu sunumunda, dünyadan ve Türkiye’den teknolojiden yararlanarak e-katılım uygulamalarının nasıl yapıldığına yönelik bilgilerini paylaştı.
İkinci gün oturumunda ise Akdeniz Belediyesinin halen yürüttüğü e-uygulamalar masaya yatırıldı. Eğitimin özeti ve çalıştayın sunumu yapıldı. Tespit edilen sorunlar hakkında tartışma bölümünün ardından e-katılım uygulaması eylem planı hazırlandı ve çalıştay sona erdi.

MERSİN, (DHA)
ME(AŞ/EŞ)(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!