Mersin'de sanat köylere taşındı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde sanat köylere taşındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 14:58

Mersin'de sanat köylere taşındı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, 'Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde' sloganıyla çıktığı yolda sanatı, kırsala taşıdı.
30 gün boyunca devam edecek olan kültür sanat yolculuğunun ilki Tarsus İlçesi'nin Belen Mahallesi'nde başladı. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun gölge oyunlarından Hacivat-Karagöz ile unutulmaya yüz tutmuş olan Köy Seyirlik Oyunları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu'nun oyuncuları tarafından sahnelendi. Tiyatronun yanı sıra 'Oyun' isimli filmle beraber toplam 3 proje, köylülerle buluştu. 21 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında Tarsus'tan Anamur'a kadar neredeyse ilçelerin tümündeki 30 ayrı mahallede sahnelenecek olan tiyatro, film ve gölge oyunu sayesinde kültürel ve sanatsal faaliyetler Büyükşehir Belediyesi tarafından köylere kadar ulaştırılmış olacak.
Kültür sanat yolculuğunun ilk gününde Belenli vatandaşların yoğun ilgisi ile izlenen oyunların yanı sıra, yönetmenliğini Pelin Esmer'in yaptığı 2005 yapımı, Arslanköylü tiyatrocu kadınların hikayesini konu alan 'Oyun' adlı film de izleyicilerden büyük ilgi gördü. Tarsus Belen İlköğretim Okulu'nun bahçesinde izleyiciyle buluşan oyunlar ve filmler neşeyle izlendi. Hacivat-Karagöz konuşmalarında geçen kısa ve komik nükteler Belenli vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Köy Seyirlik Oyununda çoğunlukla doğaçlama sahneler göze çarparken, yer yer köylü vatandaşlar da oyuna dahil edilerek, gösteriye olan ilgi canlı tutuldu. Köylülerden büyük alkış alan gösterileri, yüzlerce Belenli heyecan içerisinde izledi. Film gösteriminin ardından Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu'nun oyuncuları meydana çıkarak, Köy Seyirlik Oyunlarını sahneledi.
89 YAŞINDA İLK KEZ TİYATRO İZLEDİ
Belen'de ikamet eden Havva Demir, 89 yaşında olduğunu ve o yaşına kadar hiç tiyatro izlemediğini belirterek, "Bu yaşıma kadar hiç tiyatro izlemedim. Bu akşam seyredeceğim ama bakalım gözlerim de pek görmüyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi
Oyun adlı filmin yönetmeni Pelin Esmer ise, 14 yıl aradan sonra filmini köylülerle birlikte yeniden izlemenin heyecanını yaşadı

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!