Mersin'de sahiiller doldu taşdı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde sahiiller doldu taşdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2017 15:28

Mersin'de sahiiller doldu taşdı

Haberin Devamı

MERSİN'in Erdemli ilçesinde bulunan tarihi ve turistik Kızkalesi Mahallesi'nin sahilleri doldu taştı.
Yaz aylarının son günlerine girildiği şu günlerde sıcak havadan bunalan tatilciler kendilerini denize attı. Özellikle Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi sahilleri binlerce tatilciyi konuk ederken, yerli ve yabancı turistler denizin keyfini çıkardı.
Sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridiyle öne çıkan Doğu Akdeniz'in önemli şehirlerinden Mersin'in simgesi haline gelen Kızkalesi Plajı, turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Bölgede tam ve yarım pansiyon hizmet veren tesislerin tamamına yakını dolarken, tatilciler de yazın bu son günlerini değerlendirmenin mutluluğunu yaşadı. Başta Kızkalesi olmak üzere tüm sahili dolduran yerli ve yabancı turistler, Türkiye'nin hava ve deniz suyu sıcaklığı en yüksek plajlarında tatil yapmanın keyfini çıkardı.
Doluluk oranlarının memnuniyet seviyesinde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Tam ve yarım pansiyon hizmet veren konaklama tesislerimizin tamamına yakını dolu. Bölgemizi tercih eden turist sayısında oldukça artış var. İlçemiz de öncelikle turizm bölgeleri olmak üzere, yeşil alan, yürüyüş yolları, spor parkları, spor alanları, çocuk parkları, çok amaçlı tesisler, yeşil alanlar, parklar gibi çevre düzenlemesine çok önem veriyoruz. Yapılan bu çalışmalar turist sayısını artırdığı gibi; turizm sezonunu da uzatıyor. Ayrıca yeni tesisler yapıp veya mevcut tesisleri düzenleyip yatak sayımızı artırmamız gerekiyor" dedi.
Kızkalesi'nde yazın bitmediğini vurgulayan Tollu, "Bölgemiz yılın 12 ayı güneş görür. Türkiye'nin deniz kıyısının en sıcak olduğu bölgesinde yaşıyoruz. Her geçen yıl bölgemize gelen turist sayısının arttığı gibi, turizm sezonumuz da uzuyor. Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat bir ortamda tatil yapabilmelerini sağlamak istiyor, onları bir turist gibi değil bir misafir olarak ağırlamak istiyoruz. Turizm işletmecilerimiz de bu düşüncede hareket ederler ise 12 ay yerli ve yabancı turistlerimizde bölgemizden eksik olmaz" diye konuştu.

Ali Rıza EREN/ ERDEMLİ, (MERSİN), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!