Mersin'de mesleki eğitim işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Mersinde mesleki eğitim işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 16:13

Mersin'de mesleki eğitim işbirliği

Haberin Devamı

MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), Girişimci İnsan Kaynakları Derneği ile işbirliği protokolu imzaladı. 
ESOB Başkanı Dinçer ile Dernek Başkanı Serkan Özada arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitim çalışmalarına başlandı. ESOB Başkanı Dinçer, yaptığı açıklamada işgücü talebiyle arzı arasında orantısızlık olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:
''Son yıllarda ilimiz ve ülkemiz sanayi ve işletmelerinin karşılaştıkları en büyük sorun çalıştıracak nitelikli eleman bulamayışı. 4+4+4 eğitim sistemiyle çıraklık eğitim merkezlerinin önü kapatıldı. Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenci bulamıyoruz. Öğrenciler ise sadece berber, kuaför, güzellik hizmetleri gibi alanlarda eğitim görüyor. Bunun dışında hiç bir alanda öğrenci yok. Bu gidişatla evimizdeki bir elektrik prizini değiştirecek, banyomuzun musluğunu değiştirecek usta bulamayacağız. Bunun için mesleki eğitime gereken önem verilmeli, piyasanın ve sanayinin ihtiyaç duyduğu ara elamanları yetiştirecek mesleki eğitim merkezlerinin sayısı artırılmalı."

MERSİN ,(DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!