Mersin'de masal gibi proje

Güncelleme Tarihi:

Mersinde masal gibi proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 16:55

Mersin'de masal gibi proje

Haberin Devamı

Akdeniz Rotary Kulübü ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin’de Masal Gibi Projesi’ni hayata geçiriyor.
Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, projenin içeriği hakkında bilgi verdi,  amacını anlatarak, proje ile hem Türkiyeli ve Suriyeli üniversiteli gençlerin kadim mesleklerden birisi olan masal anlatıcılığı mesleğine adım atmaları, hem de Türkiyeli ve Suriyeli çocukların okullarda düzenli masal dinlemelerini ve masal anlatı sanatının büyüsünü deneyimlemelerine olanak sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.
ÇOCUKLAR KENDİ MASALLARINI YAZACAK
Projede özellikle Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasında anlatılan masalların seçileceğini ifade eden Başkan Uslu şöyle devam etti:
“Faaliyetimizin temel unsurunu masal anlatıcılığı alanında gençlere verilecek eğitimler ve gençlerin önceden belirlenmiş okullardaki pilot sınıflarda çocuklara düzenli olarak (haftada bir) masal anlatmaları oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra okullardaki çocukların 5 aylık masal dinleme sürecinden sonra kendi masallarını yazıp anlatacakları eğitim bölümü olacaktır. Projenin önemli amaçlarından birisi Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş olan masal ve hikâye anlatıcılığı geleneğinin yeniden canlandırılması ve kültürümüzün masallar aracılığıyla yeni nesile tanıtılmasıdır. Gençler ve çocuklar arasında masallar ve anlatı sanatı yoluyla kurulan kültürlerarası köprüler derin dostluk ve kardeşlik bağlarının da tohumlarını atacaktır.”

MASAL ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK
Proje ile çocukların düzenli olarak masal dinledikten sonra kendilerinin de masal anlatmayı deneyimleyeceklerini kaydeden Başkan Uslu daha sonra şunları söyledi:
“Eğitim süreçlerinde uygulanacak tiyatro ve anlatı pedagojisi yöntemleri, birlikte sanatsal bir üretim gerçekleştirecek olan çocukların dinleme ve anlatma becerilerini geliştirmelerini, yaratıcılıklarını keşfetmelerini, sosyal ve kültürel farklılıkları yaratıcılığın bir imkânı olarak deneyimlemelerini sağlayacaktır. Projede uygulanacak sosyal pedagojik yöntemler, çocuklar arasında ortak çalışma, dayanışma, demokrasi ve arkadaşlık gibi değerlerin güçlendirilmesine olanak tanıyacaktır. Proje sürecinin sonunda tüm proje katılımcıları ve profesyonel hikâye anlatıcılarının sahne alacağı bir günlük masal şenliği düzenlenecektir.”

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!