Mersin'de kadınlara eğitim

Güncelleme Tarihi:

Mersinde kadınlara eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 16:10

Mersin'de kadınlara eğitim

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de Mersin Rotary Kulübü işbirliği ile Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında kadınlara, ev kazalarından ilk yardıma, kadın haklarından sağlığa, aile içi iletişimden geri dönüşüme kadar birçok farklı konuda eğitimler verilmeye başlandı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda 18 Ekim'de başlayan ve 8 Kasım'da sona erecek projenin eğitim seminerlerinin ilk gününde kadınlar ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de katıldı. Bir ay boyunca ve 4 periyot halinde, ev kadınlarına yönelik eğitimi içeren EVKA Projesi Eğitim Seminerleri sayesinde, kadınların bilinçlendirilmesi ve bu konuda toplumda farkındalık yaratılması hedefleniyor.
Proje ile 80 kadına belirli konular da verilecek eğitimlerin ilkinde, Opr. Dr. Güran Dinçer ‘Ev Kazalarında İlk Yardım’ hakkında bilgi verirken, Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu da ‘Kadın Olmak Harika’, Prof. Dr. Serap Ergene ‘Yaşanabilir Dünya İçin Geri Dönüşüm’, Psikolog Mervan Teselli ‘Madde Bağımlısı Çocuğunuzu Nasıl Tanırsınız?’ ve Kardiyolog Uzm. Dr. Özlem Yüksekbaş da ‘Kalbin Muhteşem Ritmi’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Eğitimlerin son günü olan 1 Kasım Çarşamba günü ise Jinekolog Op. Dr. Atıl Aktaş ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’, Avukat Seher Yalçınkaya Çetin ‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ konulu semineri gerçekleştirecek ve Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise ‘Aile İçi İletişim’ konularında kadınlara eğitim verecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!