Mersin'de istiridye mantarı üretimi

Güncelleme Tarihi:

Mersinde istiridye mantarı üretimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 12:26

Mersin'de istiridye mantarı üretimi

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi, tarıma destek kapsamında istiridye mantarı üretimine başladı.
Alternatif ürünler ile çiftçilere yeni gelir kapıları açmak için daha önce ejder meyvesi üreten Toroslar Belediyesi bu kez de besin değeri ve organik yapısıyla bilinen istiridye mantarına yöneldi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki ARGE biriminde kavak ağacı kütüğünün içerisinde bir oyuk açılarak hazırlanan istiridye mantarı üretim aşamalarını inceledi. İlçe sınırlarının genişlemesiyle tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin görev alanlarına girdiğini belirten Başkan Tuna "Amacımız, çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza alternatif bir gelir kaynağı oluşturmaktır. Bu ürün yetiştiriciliği zaman kaybı olmayan ve üretimini yapan vatandaşlarımızın günde bir defa depoya uğrayabilecekleri bir çalışma" dedi.
İstiridye mantarının üretim aşamalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Tuna şunları söyledi:
"Kavak ağacı kütüğünün içerisinde bir oyuk açarak, istiridye mantarının tohumlarını yerleştiriyoruz ve ağzını bağladığımız poşetlere steril çivilerle delikler açıyoruz. Park ve bahçeler Müdürlüğümüzün yan tarafında bulunan atıl haldeki depoyu da bu çalışma için düzenledik. Mantar üretmeye hazır hale gelen poşetleri depoda hazırladığımız ranzalara koyuyoruz.. İstiridye mantarının kilosu şu anda 8 ile 10 TL arasında. Özellikle atıl haldeki eski köy evlerini düzenleyerek bu çalışmanın yapılmasını planlıyoruz."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!