Mersin'de amatör spor kulüplerine anlamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Mersinde amatör spor kulüplerine anlamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 18:42

Mersin'de amatör spor kulüplerine anlamlı destek

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine verdiği destek kapsamında 20 branşta 143 spor kulübüne malzeme yardımında bulundu.
Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen törenle malzemeler amatör salon spor kulüplerine teslim edilirken, kulüplerin eksiklikleri bu şekilde kısmi olarak tamamlanmış oldu. Törende söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları söyledi:
"İlçe belediyeler tarafından bize arsalar tahsis edildiği zaman biz de herkesin faydalanabileceği güzel spor tesisleri yapıp hizmete sunmak istiyoruz. Bu kulüplerimiz yeterli gayreti, çabayı göstererek başarılı sporcular yetiştirirler ve Mersinimizi hem Türkiye'de hem de dünyada tanıtabilirler. Biz de bundan gurur duyarız. Kent genelinde okçuluk, kick boks, badminton, basketbol, karate, güreş, masa tenisi, wushu, yüzme, muay thai, boks, tekvando, hentbol, eskrim, voleybol olmak üzere 20 branşta, 143 amatör salon spor kulübüne malzeme desteğinde bulunduk. Her spor dalının kendi alanında gereken malzemelerini kulüplere dağıttık."
Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına katılım ve desteğini sürdürdüğü ifade edilen Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında hem ayni hem de nakdi yardımda bulunmuştu. 29 Ekim 2015 tarihinde 71 spor kulübüne ayni yardım, 68 spor kulübüne ise 102 bin TL nakdi yardım yapan Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başarılı olan sporcu, antrenör ve kulüplere toplam 391 bin 560 TL ayni yardım yaptığı bildirildi.

İM(AŞ/BK)(8.6.2016, FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!