Mersin'de 13 Afrika ülkesi adına hatıra ormanı kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 13 Afrika ülkesi adına hatıra ormanı kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 15:01

Mersin'de 13 Afrika ülkesi adına hatıra ormanı kuruldu

Haberin Devamı


MERSİN’de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Pan Afrika Büyük Yeşil Duvar Ajansı ile 2016 yılında imzalanan protokol kapsamında 13 Afrika ülkesinden gelen ormancılara eğitim verildi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları ve orman yangınları hususunda tatbiki eğitimlerini tamamlayan heyetinde katılımıyla bir hatıra ormanı oluşturuldu. Eğitimin son gününde Tarsus Karabucak Fidanlığındaki incelemelerini tamamlayan heyet kardeşlik ve dostluk hatıra ormanına fidan dikti. Burkine Faso, Çad, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Senagal, Sudan, Gambiya ve Gine’den katılan 35 katılımcı 1000 dekarlık sahada okaliptüs fidanlarını toprakla buluşturdu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afrika ülkelerine destek olmak gayesiyle imzalanan protokolün gereklerini yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere, en az gelişmiş ülkelere, sözleşmenin gereklilikleri kapsamında, uluslararası iş birliği, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi gibi konularda destek sağlayacağız. Düzenlenen eğitimlerle Afrika ülkelerinden gelen personele arazi tahribatının dengelenmesi, çölleşmeyle mücadele, su, rüzgar ve kumul erozyonuna karşı çalışmalar ve orman ağaçları fidanlarının üretimi gibi hususlarda eğitimler veriyoruz. Mersin’de verdiğimiz eğitimin ardından da 13 Afrika ülkesi adına bir hatıra ormanı tesis ettik. Bu tür faaliyetlerimize bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!