Mersin Uluslararası Müzik Festivali 21 bin sanatseveri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Uluslararası Müzik Festivali 21 bin sanatseveri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 14:44

Mersin Uluslararası Müzik Festivali 21 bin sanatseveri ağırladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de bu yıl 17'ncisi düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 24 gün süren dans ve müzik şöleninin ardından perdelerini kapattı.
Sanat Etkinlikleri Derneği'nin düzenlediği festival, 4'ü ücretsiz toplam 11 etkinlikte 21 bin seyirciyi usta sanatçı ve müzik topluluklarıyla buluşturdu. Festival süresince Türkiye'nin pek çok önemli, yazar, müzik eleştirmeni ve gazetecilerini de Mersin'de misafir etti. Gerçekleştirilen ve üç gün süren 19'uncu Nevit Kodallı Korolar Şenliği, Hakkari’den İzmir’e, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 38 koroyu 10 oturumda Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Şenliğin son gününde ise Üç Tenor ile Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu ve Umut Işığı Korosu aynı sahnede yer alarak unutulmaz bir konsere imza attı. Festival kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise 'Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor' sloganıyla dört klarinet formunda düzenlenen 8'nci Beste Yarışması oldu. Yarışmanın birincilik ödülünü Damlacıklar adlı eseriyle Cem Oslu alırken, Mustafa Kemal Saydam ikinciliği, Melis Özcan ise üçüncülük ödülüne layık bulundu. Festival Sanat Ödülü Devlet Sanatçısı Suna Kan'a, Festival Kent Ödülü sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise Yiğit Karataş'a verildi.
Salon konserleri, ücretsiz açık hava konserleri ve üç gün süren korolar şenliğiyle 21 bin kişinin takip ettiği festival, KKTC, Kanada, Fransa, Güney Afrika, İspanya, Amerika ve Almanya'dan gelen müzik toplulukları ve solistlerini sanatseverlerle buluşturdu. Konser ve etkinlikler, Mersin Kültür Merkezi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Nevit Kodallı Konser Salonu, Tarsus St. Paul Müzesi, Soli Pompeipolis Güneş Meydanı, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu ve Mersin Latin Katolik Kisesi'nde yapıldı. Mersinli sanatseverlerin yanı sıra, İstanbul, Ankara, Adana, Hatay, Niğde, Gaziantep ve Osmaniye gibi şehirlerden gelen sanatseverler de salonları doldurdu.
Festivali değerlendiren Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Büyük emekler vererek hazırladığımız başarılı bir festivalin daha sonuna gelindi. Başta sponsorlarımız olmak üzere salonlarımızı dolduran seyircilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kentimizin marka değeri en yüksek kurumu olarak dünyanın seçkin solist ve müzik topluluklarını sanatseverlerle buluştururken bu vesileyle Mersin’in adını da dünyaya taşıyarak paha biçilmez tanıtım fırsatları yarattık. Bu festival döneminde yurtiçi ve yurtdışından takipçilerimizin olduğunun görülmesi ise bunun en önemli göstergesi olmuştur" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!