Mersin Özbalta ile devam kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Özbalta ile devam kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 16:55

Mersin Özbalta ile devam kararı aldı

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN / MERSİN (DHA)-MERSİN İdmanyurdu’nda yaşanan teknik direktör sorunu çözüldü. Ümit Turmuş ile sözleşme yapılmasının ardından yaşanan tepki üzerine geri adım atan Başkan Ali Tekin,  Özbalta ile yola devam kararı aldıklarını açıkladı.
Turmuş’un sözleşme imzaladığının duyurulmasının ardından bir açıklama yapan Asbaşkan Mahmut Karak, Turmuş’un sözleşmesinin feshedilmesi için gerekiyorsa Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracağını duyurdu. Sosyal medyada taraftarların da tepkilerini yükseltmesi yönetime geri adım attırdı. Gelişmeler üzerine Başkan Ali Tekin, Ümit Turmuş’la görüştü ve sözleşme resmiyet kazanmadan sonlandırıldı.
Başkan Ali Tekin, teknik direktör Ümit Turmuş ile sözleşme yapılmasının kendi inisiyatifinde gerçekleştiğini ve spor kamuoyunun tepkileri üzerine bu kararından vazgeçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Malatyaspor maçından sonra sosyal medyadan ya da telefonla binlerce tepki mesajı aldım. İnsanlar ‘yeni teknik direktör alacak mısınız’ diye soruyorlardı, tepki gösteriyorlardı. Sivasspor karşısında alınan galibiyetle rüzgâr tersine döndü ve yeni hoca isteyenler, Memduh Hoca gitmesin demeye başladılar. Elbette taraftar böyle istiyorsa, halk böyle istiyorsa ben bu karardan geri adım atarım. Bu da bir erdemdir. Bu takım halkın takımı. Turmuş ile sözleşme imzaladıktan sonra yüzlerce tepki mesajı geldi. Tepkiler üzerine hemen kulübü aradım ve ‘Sözleşmeyi TFF’ye bildirmeyin’ dedim. Böylece sözleşme resmiyet kazanmadı.”
Memduh Özbalta’nın A takım teknik direktörlüğünde başarılı olacağına inandığını da kaydeden Tekin, “Memduh Hoca’yı bu kulübe kazandıran zaten biziz. Ben tepkiler üzerine Ümit Turmuş ile yaptığımız sözleşmeyi iptal ettim. Yarın bir gün, mesela Bolu maçında bir aksilik olursa benim sorumluluğumuz olmaz” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Tekin, Asbaşkan Mahmut Karak ve Teknik Direktör Memduh Özbalta birlik pozu verdi.

Mİ(AP)(31.01.2017)(FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!