Mersin İdmanyurdu ile Tarsus İdmanyurdu kardeşlik adımı attı

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu ile Tarsus İdmanyurdu  kardeşlik adımı attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 15:09

Mersin İdmanyurdu ile Tarsus İdmanyurdu kardeşlik adımı attı

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)-MERSİN İdmanyurdu ile Tarsus İdman Yurdu kulüp başkanları bir araya gelerek, birlikte ve dostluk mesajı verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin İdmanyurdu Başkanı Hamit İzol ile Tarsus İdman Yurdu Başkanı Önder Ege, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde bir araya geldi.
Burada konuşan Başkan Kocamaz, 2 kulüp arasında 'abi-kardeş' ilişkisi kurulması çabalarına destek olmak istediklerini belirterek, "Geçmişte, Adana ile Mersin arasında, Mersin ile Tarsus arasında yapılan maçlarda hiç tasvip etmeyeceğimiz olaylarla karşılaştık. Ama artık Çukurova çanağı bir bütün olarak görülüyor. Mersin, Tarsus, Adana takımlarının birbirinin kardeşi olması gerektiğini düşünüyoruz. Birbirinin başarısıyla gurur duyması gerektiğini düşünüyoruz. Kulüplerin kendi arasında bir problem yok ama fanatizme kaymış bazı taraftar grupları arasında slogan yarışlarının olduğunu görüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Adanaspor ve Adana Demirspor başkanlarıyla da bir araya gelip bunu Çukurova geneline yaymak istiyoruz. Kavga dövüş kimseye bir şey kazandırmıyor, kaybettiriyor. Onun için aklı kullanıp güç birliğine ulaşmak gerekiyor" dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Can da, spor dünyasında Mersin-Tarsus arasında bir gerilimin söz konusu olduğunu bu nedenle de bunu bitirmek istediklerini ifade ederek, "Mersin bizim vilayetimiz. Kardeş olan takım Tarsus İdman Yurdu oluyor, abi olan takım da Mersin İdmanyurdu oluyor" diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu Başkanı İzol da, spor camiasında da Mersin paydasında birleşilmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Kendi şehrimizde başka takımları destekleyeceğimize Mersinliler olarak Tarsus’u, Tarsuslular olarak Mersin’i desteklememiz gerekiyor. İlerde projeler üretip birlikteliğimizi daha da pekiştirmemiz gerekir. Neticede bizim Tarsuslularla sorunumuz yok, Tarsusluların bizimle sorunu yok. İşte başkanımız Tarsuslu ve hepimiz ona oy veriyoruz. Bu birlikteliği sporda da sağlayabiliriz."
Tarsus İdman Yurdu Başkanı Ege de, bugüne kadar bazı fanatik grupların etkisiyle, Mersin İdmanyurdu ile Tarsus İdman Yurdu arasında dostluğa dayalı sağlıklı bir ilişki kurulamadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"1923 tarihinde kurulan Tarsus İdman Yurdu 3'ncü ligde, 1924 tarihinde kurulan Mersin İdmanyurdu 2'nci ligde. Bu takımların yerlerinin çok daha yukarda olması lazımdır. Bu nasıl olacak? Birlik beraberlikle olacak. Bir Çukurovalılık bilinci oluşmalı. Bugün Tarsus İdman Yurdu, Mersin İdmanyurdu beraberliğinin temellerini atıyoruz. Gelecekte Güney’deki takımların birlikteliği neden olmasın."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!