Mersin’deki Yıkım Tartışmaları

Güncelleme Tarihi:

Mersin’deki Yıkım Tartışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 15:51

Mersin’de kamuya ait alanı işgal ettiği gerekçesiyle bahçesinde düzenleme yapılarak önüne yürüme yolu inşa edilen sahildeki bir kafenin önündeki yolun yeniden sökülmek istenmesi tartışmalara neden oldu.
İşletme sahibi Bülent Dönmez, konuyla ilgili düzenlediği toplantıda, keyfi uygulamalar nedeniyle kamunun zarara uğratıldığını ileri sürdü. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki işletmelerinin 10 aydan bu yana 110 personeli ile hizmet verdiği sırada 35 yıl önceki imar planında yaya yolu olarak görülen yolun artık açılması gerektiğine hükmedilerek şubat ayında ilk yıkımın gerçekleştirildiğini belirten Dönmez, o tarihten sonra 100 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi kendilerine yeri gösterilen ve vergisi tahakkuk ettirilen tabela ve reklam materyallerinin de hiçbir neden gösterilmeksizin kaldırıldığını öne süren Dönmez, "Bu da yetmedi. Önümüzden geçen yaya yolunun Adnan Menderes Bulvarı cephesi sadece işletmemizin önünü kapayacak şekilde tel örgüyle çevrilerek müşterilerimizin bize, bizim müşterilerimize ulaşmamız engellendi. Ardından Mersin’de hiçbir işletmeye ayda bir kez bile gitmeyen zabıta görevlileri, sistematik bir şekilde hemen her gün kurumumuzla ilgili görevlendirilerek meşgul edildi. Psikolojik bir işkence sürecine maruz bırakıldık" dedi.
Dönmez, 10 Ekim Cumartesi günü ise belediye ekiplerinin polisler eşliğinde tekrar gelerek 3 ay önce kendilerinin kamu kaynaklarıyla yaptığı yaya yolunun yıkılmasına karar verdiklerini ve işletmenin önündeki yolu tamamen yıkmak istediklerini belirterek, "Yıkıma başladıkları sırada ellerinde bir karar ya da proje değişikliğinin olmadığının anlaşılması üzerine emniyet görevlilerince durdurulmak suretiyle geri döndüler. Bunu da gerçekleştirebilirlerse, bırakın yolu bahçeyi, işletmemizin bir adet müşteri giriş kapısı bile kalmamış olacak" diye konuştu.
Burada kamunun zarara uğratıldığını iddia eden Dönmez, "Eğer bizim iş yapmamızı istemiyorlarsa, bunu açık açık söylesinler, bırakıp gidelim" ifadelerini kullandı.
İşletme ortaklarından Erdal Belim ise, burada kendilerine bir kıyım uygulandığını ve art niyet olduğunu ileri sürerek, "Ben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın böyle küçük şeylerle uğraşacağını düşünmüyorum. Buna inanmak da istemiyorum. Ortada bir kasıt var, bunun da bazı bürokratlar tarafından yapıldığını düşünüyorum. Psikolojimiz bozuldu. Bize açık ve net söylesinler. ’Kapatın’ diyorlarsa kapatıp gidelim" diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili daha önce yapılan açıklamada ise uygulamanın keyfi olmadığı, hukuk çerçevesinde gerçekleştirildiği bildirilmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tesis ettiği işlemlerin hukuk çerçevesinde tarafsız ve şeffaf olduğunun altı çizilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir kişi, kurum veya tüzel kişiliğe karşı önyargılı bir tutum içerisinde bulunmadığı, yargı kararları doğrultusunda iş ve işlemlerin usul ve yasaya uygun şekilde yapıldığı bildirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!