Mersin Büyükşehir Belediyesi Avrupa'da gülmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Büyükşehir Belediyesi Avrupada gülmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 15:17

- TKBL'de üst üste 3 yenilgi alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 8'li finalde karşılaşacağı Spartak Noginsk'i mağlup ederek, taraftarını sevindirmek istiyor - Başantrenör Orak: "Spartak Noginsk, kupada iyi bir grafik çizdi, güçlü bir rakip. Biz de en az onlar kadar iyi oynuyoruz. Takımımın, rakibi karşısında iyi oynayacağına inanıyorum"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) çıktığı son 3 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 8'li finalde eşleştiği Spartak Noginsk'i yenerek moral bulmak istiyor.

Başantrenör Olcay Orak, AA muhabirine, Edirne Belediyesi Edirnespor ve İstanbul Üniversitesi BGD yenilgilerinin ardından, Osmaniye Gençlik'i yenerek kötü gidişi durdurmayı hedeflediklerini, ancak bunu da başaramadıklarını söyledi.

Evlerinde rakiplerine karşı iyi oyun sergilemelerine rağmen 73-66 yenildiklerini belirten Orak, "Elimizden kaçan bir galibiyet oldu. Özellikle karşılaşmanın son 3 dakikasında hiç istemediğimiz bir oyun sergiledik. Bizim için sonucu açısından önemli bir maçtı ama olmadı. Artık hatalarımızdan ders çıkarıp, önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız" dedi.

Haberin Devamı

Orak, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'na yoğunlaştıklarını ifade ederek, gruplardan lider çıkmalarının kendilerini daha da umutlandırdığını kaydetti.

Kupada 8'li finalde Rusya'dan Spartak Noginsk ile eşleştiklerini anımsatan Orak, şöyle devam etti:

"Gruplarda yakaladığımız başarı ve oyuncularımızın performansı, özgüvenimizi daha da arttırdı. Spartak Noginsk, kupada iyi bir grafik çizdi, güçlü bir rakip. Biz de en az onlar kadar iyi oynuyoruz. Takımımın, rakibi karşısında iyi oynayacağına inanıyorum. Onları yenecek güçteyiz, umarım bunu başarır, ligdeki yenilgilerin ardından taraftarlarımızı bir nebze de olsa mutlu ederiz."

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nu lider tamamlayan Mersin ekibi, Spartak Noginsk ile 15 Ocak'ta Rusya'da karşılaşacak. Rövanş maçı ise 22 Ocak'ta oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!