Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'dan İdmanyurdu'na destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamazdan İdmanyurduna destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 14:37

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'dan İdmanyurdu'na destek çağrısı

Haberin Devamı

SÜPER Toto Süper Lig'de başarısız bir sezon geçirerek PTT 1’nci Lig'e düşen Mersin İdmanyurdu, tarihinin en zor dönemini yaşarken Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, bir araya geldiği işadamlarına seslenerek, "Gelin, bu cenazeyi birlikte kaldıralım" dedi.
Mersin Ekonomik Platformu'nun başkanlık devir-teslim törenine katılan Başkan Kocamaz, Mersin İdmanyurdu Kulübü'nün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.
Mersin İdmanyurdu’nun zor günler geçirdiğini belirten Kocamaz, "Bugün ortada bir Mersin İdmanyurdu problemi var. Maalesef, Mersinlilerin bu işi sahiplenmemesinden bugünkü noktaya geldi. Herkes konuşuyor, 'Oraya yardım ettik, birileri yedi içti' Arkadaş yardım ettiysen takipte edeceksiniz. Bir işi takip etmeden sadece yardım şeklinde düşünürseniz oradaki olası yanlışlara da çanak tutmuş olursunuz" diye konuştu.

'YASAL OLSA BORCU KAPATIRIZ'
Kulübün 80 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, şöyle konuştu: "Her geçen gün bu borç artıyor. Herkes çözümü Büyükşehir Belediyesi'nden bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın keşke böyle bir yetkisi olsa, belediye bütçesinden buraya para aktarabilse de bu 80 milyon TL’yi de bir an önce kapatabilsek yeniden tertemiz bir sayfa açabilsek çok iyi olacak ama bu yasal olarak mümkün değil"

'DESTEK İÇİN GERİ DÖNÜŞ OLMADI'
Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkmanın kentte yaşayan herkesin sorumluluğu olduğunu kaydeden Kocamaz şöyle devam etti: "Mersin’deki tüm STK’lara, işadamlarına ve büyük işletmelere mektuplar yazdık. Dedik ki 'Gelin bu cenazeyi birlikte kaldıralım' Ama maalesef bugüne kadar bir tek geri dönüş dahi olmadı. Bu sorunu sadece Büyükşehir Belediyesi’nin gayreti ile çözmek mümkün değil. Geçmişte iki bakan vardı. O bakanlar bu işi biraz daha ciddi ele alarak işadamlarını bizzat arıyorlardı ve işadamları da maliyeci korkusundan gerekli desteği veriyordu. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı’nın böyle bir yetkisi yok. Maliye bana bağlı değil. Bu konuyu Bakan Lütfi Elvan ile birkaç kez görüştük. Tabi her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Önceki bakanlar öyle davranmıştı, Lütfi bey biraz daha muhlis bir yapıya sahip ama Mersinlilere düşen görev, sopayı görmeden bu işi çözmeleridir. Biz bu konuyu kendimize dert ediniyoruz ama bizim dert edinmemiz yetmiyor. Doktor Mersin halkıdır, işadamlarıdır, deva onlarda, çözüm onlardadır. İnşallah bu dert biter."

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

ME (AŞ/AÖ) (12.07.2016, FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!