Mersin balına altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Mersin balına altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:20

Mersin balına altın madalya

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde 2 bin 500 rakımda üretilen Eğriçayır balı, İstanbul'da düzenlenen Apimondia'da Dünya Arıcılık Kongresi'nde, 'Kara Kovan' kategorisinde 50 ülkeden 450 çeşit bal arasından birinci seçilerek altın madalya aldı.
Erdemli'ye 85 kilometre uzaklıkta Toroslar'ın eteğinde üretimi yapılan Eğriçayır balı, Apimondia 2017'de farklı kategorilerde 5 madalya kazandı. Organik Karakovan Petek Balı kategorisinde dünyanın en iyi balı seçilerek altın madalya ile ödüllendirildi.
Bal üreticisi Celal Çay, ürettikler balının sürekli ödül almasının nedenini kaliteli üretim ve Toroslar'daki floranın etkisinin büyük olduğunu belirterek, "Bal üretimi sadece arıcıya bağlı olan bir iş değil, kolonisine ve çevresindeki bitki örtüsü de bağlıdır. Toroslar'ın erken bahar döneminde kar suları ile iyice sulanması, yaz döneminde kurak geçtiğini bu durumun da bitkilerin daha az ama aromatik nektar salgılaması neden oluyor. Bu da üretilen balın tadının ve kokusunda etkileyici rol oynuyor" dedi.
2009 yılından bu yana değişik ülkelerde düzenlenen Apimondia Dünya Arıcılık Kongresinde her zaman ödül aldıklarını ifade eden Çay, "Bu yıl kongre İstanbul'da düzenlendi. Bu yıl ki yarışma da ise 50 ülkeden gelen 450 bal çeşidi arasında Organik Kara Kovan Balı dalında altın madalya aldık. Bu Mersin'imiz için de büyük bir gurur kaynağıdır. İnşallah bundan sonra da katılacağımız yarışmalardan madalyalarla dönmeye devam ederiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!