Mezitli Belediyesi'ne yeni arşiv 

Güncelleme Tarihi:

Mezitli Belediyesine yeni arşiv
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 10:24

Mezitli Belediyesi'ne yeni arşiv 

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi'nce bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve 3 farklı bölümden oluşan yeni arşiv saklanan dosyaları, yangın, sel ve toza karşı koruyacak.
Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Mezitli Belediyesi, modern arşiv sistemiyle dikkat çekiyor. Bin metrekarelik alanda 3 farklı bölümden oluşan yeni arşivde yangına, sel baskınına ve toza karşı korumalı özel dolaplar yer alıyor. Bir yıllık çalışma sonrası büyük bölümü dijital ortama aktarılan sistem sayesinde arşivin tahrip edilerek yok edilmesinin de önüne geçildi. Dosyaların saklandığı, tarama ve dökümasyon işlemlerinin yapıldığı ve talep eden vatandaşların inceleme yapılabildiği üç farklı bölümden oluşan yeni arşivde Büyükşehir Yasası ile birlikte Mezitli Belediyesi'ne katılan 6 farklı belediye ile birlikte 15 bini aşkın dosyada yüzbinlerce sayfa belge bulunuyor.
Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yeni arşiv sisteminin belediyeye ait tüm evrakları güvenli bir şekilde saklayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Yeni arşivimizde belediyemize ait 40-50 yıllık biriken evraklarını güvence altına aldık. Her ne şekilde olursa olsun tahrip edilmeden, bu bilgi ve belgeler artık sonsuza kadar saklanabilecek. Yeni sistemimizle belediyemizle ilgili yapılan tüm yazışmalar bu arşivde toplanmakta, uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde saklanabilmekte ve ihtiyaç olduğunda evraklar kolaylıkla çıkartılıp talepte bulunan kişiye sunulabilmektedir. Yeni sistemle müdürlüklerimize ait belgeler hem daha iyi korunuyor hem de bu belgelere daha kolay ulaşılabiliyor. Artık tüm arşivimizi tarayarak dijital ortama taşıdık. Şimdi, dosyalar ve projeler hiçbir tahribat yaşanmadan incelenebilecek. İhtiyaç olduğunda da vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!