Mersin İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere patron olma fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Mersin İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere patron olma fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 15:32

Mersin İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere patron olma fırsatı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de  Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin proje başvurularının başladığını duyururken İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, engellilere 65 bin liraya, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar iş kurma desteği verileceğini bildirdi.
Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu, kurum olarak özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelli, eski hükümlü, kadınlar ve gençlerin işgücüne dahil olmaları amacıyla İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı gibi hizmetleri sunduklarını söyledi. Engelli vatandaşların istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla engelli danışmanlarınca düzenli olarak engelli vatandaşlarımızın uygun işyerlerinde işe yönlendirilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verildiğini ifade eden Kutlu, ayrıca engellilerin iş başvurularındaki etkinliğinin arttırılması amacıyla İş ve Meslek Danışmanlarınca iş arama becerileri eğitimi vererek kurumsal olarak destek sunduklarını dile getirdi.
Öte yandan, İŞKUR'un kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik 2022 yılının ikinci dönemine ait hibe proje başvurularının 29 Nisan 2022 tarihi itibariyle başladığını bildiren Kutlu, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işlerini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verdiklerini kaydetti.
Kutlu, Yeni dönem engelli hibe desteği başvurularının 10 Haziran 2022 saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapılacağını, Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 10 Haziran 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebileceğini, ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gerektiğini ifade etti. Projeden yararlanmak isteyenlerin, il müdürlüklerinden proje desteği hakkında gerekli bilgileri alabileceklerini dile getiren Kutlu, proje desteği kapsamında engellilere 65 bin liraya kadar hibe desteği, eski hükümlülere de brüt asgari ücretin 15 katına kadar iş kurma desteği sunulacağını söyledi.
Mersin İŞKUR'dan yapılan açıklamada, eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde eski hükümlünün projesini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile proje başvuru rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletmeleri gerektiği bildirildi. Açıklamada, eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvuruların dikkate alınmayacağı ve proje sahibine iade edileceği uyarısı yapıldı.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!