İhracat 1 milyon 241 milyon dolara yükseldi

Güncelleme Tarihi:

İhracat 1 milyon 241 milyon dolara yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 11:49

İhracat 1 milyon 241 milyon dolara yükseldi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN merkezli Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nce (AKİB) gerçekleştirilen ihracat, kasım ayında yüzde 19'luk artış kaydederek 1 milyar 241 milyon dolara yükseldi.
AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, ihracat rakamlarını değerlendirdi. Elde vedilen verilerin yüz güldürdüğünü belirten Ateş, "Demir ve çelik sektörü yüzde 72.8, mobilya, kağıt ve orman ürünleri yüzde 21, su ürünleri, hayvansal mamuller, tekstil ve hammaddeleri yüzde 18, kimyevi maddeler yüzde 16, hububat-bakliyat ihracatı ise yüzde 11 oranında artış gösterdi. Bu sonuçlarla ihracatımız 2018 yılı Kasım ayında yüzde 19 artış kaydederek 1 milyar 241 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
İhracat rakamlarının daha da artması için ticari ilişkilerin geliştirilmesi zorunluluğunu vurgulayan Ateş, "2018 yılı başlarında gösterdiğimiz durağanlıktan silkinerek, son aylarda rakamlarımıza yansıttığımız artışlar yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Ancak bu artış trendinin sürdürülebilirliği, bazı önemli dinamiklerin ve üretim girdilerinin de aynı oranda artmasına ve gelişmesine bağlıdır. Ayrıca üretime katılmadan, risk almadan, istihdama katkıda bulunmadan yani alın teri dökmeden rekabet edebilmek mümkün değildir. Artık global stratejiler de yeterli olmayıp, sektör sektör, bölge bölge çalışmak, iş yaratmak, ticari ilişkilerimiz geliştirmek zorundayız" diye konuştu.
Ateş, AKİB'in ülke genelindeki ihracata yüzde 8.3 katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!