Ertaş’ın eserleri senfonik olarak seslendirilecek

Güncelleme Tarihi:

Ertaş’ın eserleri senfonik olarak seslendirilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 17:15

Ertaş’ın eserleri senfonik olarak seslendirilecek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın şarkıları, senfonik konserle yeniden yorumlayarak sanatseverlerle buluşturacak.
Konser, 04 Aralık saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek. Konserin orkestra şefliğini Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini Anıl Aydın yapıyor. Mersin Devlet Opera Orkestrası ve Korosu’nun yer aldığı eserde MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni soprano Bengi İspir Özdülger, mezzo soprano Nihan Çetin Aydın, tenor Onur Polat ve bas Zafer Erdaş solist olarak eşlik ediyor.
Programda 'Ahirim Sensin', 'Neredesin Sen', 'Gönül Dağı', 'Yazımı Kışa Çevirdin', 'Al Elma Boyanır mı', 'Mühür Gözlüm', 'Niye Çattın Kaşlarını', 'Dertli Yoldaş', 'Zahidem', 'Ah Yalan Dünya', 'Kesik Çayır Biçilir mi', 'Doyulur mu', 'Dane Dane Benleri var' ve 'Yanıyorum' eserleri yer alıyor
Babasıyla düğünlerde saz çalıp türkü söyleyerek müziğe başlaması nedeni ile 'Bozkırın Tezenesi' olarak da bilinen ve UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi’ kabul edilen Ertaş'ın bağlamadaki tavrı ve türküleri konservatuarlarda ders olarak okutuluyor. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!