Engelli vatandaşların akülü sandalye sevinci

Güncelleme Tarihi:

Engelli vatandaşların akülü sandalye sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2020 14:59

Engelli vatandaşların akülü sandalye sevinci

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de 50 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye verilmesi için işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi, akülü sandalyeleri ihtiyaç  sahiplerine teslim etti.
Büyükşehir Belediyesi ile bir şirket arasında 6 yıldır süren ortak çalışma kapsamında bu yıl da 50 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye desteği verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katıldığı dağıtım töreninde, 20 vatandaşın akülü tekerlekli sandalyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda teslim edilmişti. Büyükşehir ekipleri, geri kalan 30 vatandaşın evine giderek, akülü tekerlekli sandalyelerini ulaştırdı. 'Engel mi Mesafeler' yazılı transfer aracıyla merkez ilçelerin yanı sıra Anamur, Silifke, Erdemli ilçeleri ve Mezitli’nin Tepeköy yaylasına kadar giden ekipler, uzağı yakın ederek, vatandaşları mutlu etti.
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kapısına kadar akülü sandalyesi teslim edilen vatandaşlardan biri de Davut Afacan oldu. Belediyenin hizmetlerine ulaşmada sıkıntı yaşamadığını, daha önce de belediyeden tekerlekli sandalye yardımı aldığını belirten Afacan, Büyükşehir’in kapısının her zaman kendisine açık olduğunu vurguladı.
Merkeze 55 km uzaklıkta yer alan Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren ve 11 yaşında üzerine kaya düşmesi sonucu bir bacağını ve bir kolunu kaybeden Rafet Çevik’e de akülü tekerlekli sandalyesi teslim edildi. Akülü sandalyesinin kapısına kadar getirilmesinden büyük mutluluk duyan Çevik, “Dokuz sene önce açık ameliyat oldum. Hayatım boyunca çalıştım ama dokuz senedir hiçbir şey yapamıyorum. Evden bir yere gitmiyorum, eşim bana bakıyor. Allah kimseye kaza bela vermesin. Bana kendileri ulaştılar” dedi.
Büyükşehir, ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak için hem kentin fiziki şartlarını engelli bireylerin kullanımı için iyileştiriyor, hem de sosyal hayatta daha fazla yer almaları için etkinlikler ve eğitim programları düzenliyor. Özel gereksinimli vatandaşlar için her detayı düşünen Büyükşehir, yürüme engeli bulanan bireyleri de eve mahkum etmiyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda medikal malzeme desteği veren Büyükşehir, belirlenen kriterler ve mevzuat çerçevesinde destek oluyor.
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Ayşe Ak, şartları sağlamayan engelli bireylerin de yıl içerisinde başvurularını alarak,belediyeye bağışlanan akülü sandalye yardımları kapsamında destek sağlandığını dile getirerek, “Çimsa işbirliği içerisinde yaptığımız, bu yıl altıncısı olan akülü sandalye bağış yardımlarımızla yine engelli bireylerimize destek oluyoruz” dedi.Covid-19 nedeniyle teslim törenine temsili olarak belli bir sayıda engelli vatandaşın davet edildiğini ifade eden Ak,“Gelemeyecek durumda olan, kronik rahatsızlığı olan engelli bireylerimizin de adreslerine teslim ettik” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!