Kütüphane Söyleşi Günleri sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Kütüphane Söyleşi Günleri sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 10:54

Kütüphane Söyleşi Günleri sona erdi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 'Kütüphane Söyleşi Günleri' etkinliğinin son gününde Mersinli Yazar Turan Ali Çağlar 'Toroslarda Yörükler' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
4 hafta boyunca devam eden etkinliğin son söyleşisi de Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları'ndan baskısı yapılan 'Mersin ve Tarsus Halk Kültürü' isimli kitabının tanıtan Çağlar, gerçekleştirdiği söyleşisinde Yörüklerin kim olduğunu ve yaşam koşullarını anlattı. Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen Yörüklerin yaşama süreçlerini ve hayvancılıkla uğraştıklarını aktaran Çağlar, Yörük kültüründeki doğum, yaşam ve ölümü paylaştı. 
40 yıl önce Yörükler hakkında yaptığı araştırmayı dinleyicilere anlatan Çağlar, "Yörük sözcüğü, tez hareket eden, konup göçen anlamlarındandır. Yörükler oba biçiminde yaşar ve barındıkları konuta çadır derler. Göçler tüm obanın işbirliğiyle yapılır. Her bir obanın konumu bellidir ve her bir obanın konumu da önceden bellidir" dedi.
Söyleşinin ardından dinleyiciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Yörüklerde Güz Göçü' ile, Kargıpınarı Belediyesi tarafından hazırlanan 'Yörük Düğünü' belgesel filmini izledi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!