Kocamaz'dan 1 Mayıs halayı

Güncelleme Tarihi:

Kocamazdan 1 Mayıs halayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 12:20

Kocamaz'dan 1 Mayıs halayı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çalışanları ile birlikte kutladığı 1 Mayıs'ta önce toplu iş sözleşmesini imzaladı, ardından sendika başkanı ile halay çekti.
Ahmet Ayas Stadyumu’nda yapılan etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz "Bugün burada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü sizlerle beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliği bundan sonra geleneksel hale getirmek istiyoruz ve inşallah bundan sonraki 1 Mayıslarda da sizlerle beraber yine bu mekanda bu etkinliği gerçekleştireceğiz" dedi.
TOPLU SÖZLEŞMEYİ İMZALADI
Başkanı Kocamaz'ın konuşmasının ardından 2017-2020 dönemini kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi. Sözleşmeye, Başkan Kocamaz, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve Genel Sekreter Devran Kutlugün imza attı. Buna göre  6'şar aylık dilimler halinde seyyanen verilen yüzde 4+4’lük zamma ek olarak Başkan Kocamaz yüzde 1+1’lik zam verdi.
Törende, Türkmen Şenliği yarışmaları da düzenlendi. Yoğurtta altın arama, çuvalla koşma, yumurta taşıma, eşekten düşürme, halat çekme gibi oyunlar ilgiyle izlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın da konser verdiği etkinlikte, katılımcılar hep birlikte halay çekti.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!