Kızkalesi’nde elektrik kesintisine açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kızkalesi’nde elektrik kesintisine açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 12:16

Kızkalesi’nde elektrik kesintisine açıklama

Haberin Devamı

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Mersin’in tarihi ve turistik Kızkalesi’nde tatilcileri ve esnafları canından bezdiren elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.
Sorumluluk bölgeleri genelinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamanın ana hedefleri olduğu vurgulayan yazılı açıklamada, Kızkalesi’nde son dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ana sebeplerinin aşırı sıcaklar sonucu dağıtım şirketine bilgi vermeksizin ilave güç artışları ve usulsüz elektrik kulanımı olduğu belirtildi, “Bu kapsamda trafolara aşırı yüklenilme sebebiyle arızalanmalar meydana gelmiştir.
24 saat, 3 vardiya çalışan arıza ekiplerimiz elektrik kesintisi yaşanan bölgede, arızalara anında müdahale etmişlerdir” denildi.
Bölgedeki yatırımlarla ilgili olarak da şöyle denildi:
  "Erdemli bölgemizde 2016 yılı içerisinde önemli bir bütçe ile yatırım planlanmakta olup; artan nüfusun elektrik taleplerini karşılamak amacıyla yeni işletmeye açılan otel ve pansiyonların enerji müsaadelerini karşılamak üzere ilave şebeke tesis çalışmaları, Erdemli, Kızkalesi ve civarının yük durumunu rahatlatacak olan ve alternatif besleme kaynaklarını devreye alacak olan 'Kızkalesi TM’nin dağıtım şebekesi ile bağlantısı ile ilgili Erdemli Ayaş Kızkalesi Trafo Merkezi Şebeke İrtibatı ve yeni Dağıtım Merkezi Proje çalışmaları, Erdemli Merkez ve Alata Mahallesi'nde 15-30kV Gerilim Dönüşüm Projesi kapsamında 15 trafo merkezini kapsayacak yeni tesis yapılması çalışmaları, Kızkalesi merkezinde 1 adet trafo binasında yenileme ve güç yükseltimi çalışmaları devam etmektedir.”

MERSİN,(DHA)
AŞ()(12.07.2016)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!