Kızkalesi Film Festivali'nde final

Güncelleme Tarihi:

Kızkalesi Film Festivalinde final
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 15:17

Kızkalesi Film Festivali'nde final

Haberin Devamı

Ali Rıza EREN/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde belediye ev sahipliğinde 306 filmin katılımı ile gerçekleştirilen Kızkalesi Film Festivali sona erdi.
Festival, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki sinema salonlarında 3 gün sürdü. Festivalin son gününde Kızkalesi Barbarossa Oteli'nde gala yemeği ve ödül töreni gerçekleştirildi. Buradaki etkinliğe Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ile davetliler katıldı.
Burada konuşan Başkan Tollu, ilk kez düzenlenin festivale yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, filmlerin deneysel, belgesel ve kurmaca dallarında yarıştığını söyledi. Yapılan ön elemenin ardından finale 30 filmin yarışmaya hak kazandığını 55 film ise sinemaseverlerle buluşturulduğunu ifade eden Tollu, "Erdemli ilçemizin kültür ve sanat kenti olması adına belediye olarak çok ciddi gayretler içindeyiz. Örnek vermek gerekir ise geçtiğimiz haftalarda 2 bin 500 yıl sonra Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nde tiyatro günleri düzenledik. Ayrıca Yerel Medya Günleri düzenleyerek hem yerel medyanın içinde bulunduğu sıkıntıları ve sıkıntıların aşılmasına yönelik akademik çalışmalar yürütüyoruz. Dünyada kullanılan 50 yabancı dilde bölgemizin tanıtımını 2 milyar 670 milyar insana tanıtma gayreti içinde olduk" dedi.
İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ
Kaymakam Kula da, konuşmasında, film festivalinin ilçenin özellikle de tarihi ve kültürel değerlerini tanıtması açısından önemli olduğunu söyledi.
Festivalde, kurmaca dalında Nuri Cihan Özdoğan’ın yönettiği Sirayet 1’nci, Alkım Özmen’in 'Bir iş görüşmesi hikayesi' 2’nci, Anıl Güldoğan’ın ‘Hikayeci’ filmi ise 3’ncü oldu. 
Belgesel dalında Batuhan Kurt’un ‘Kurbağa avcıları’ 1’nci, Şenol Çöm’ün ‘bir göç hikayesi’ 2’nci, turan Kubilay’ın ‘Saksak bir tütün belgeseli’ ise 3’ncü oldu.
Deneysel dalında ise Ece Kınacı’nın ‘Rüyamda ölü gördüm’ 1’nci, Melisa Tuğrul’un ‘Kırmızı başlıklı kız’ 2’nci, Mert İnan’ın ‘Tablo’ filmi de 3’ncü oldu. Gökhan Kaya’nın ‘Ah bir ateş ver’ ve Serkan Uzunyol’un ‘Timşel’ adlı çalışması da jüri özel ödülene layık görüldü. Özel emek ödülü ise Mersin’in ilk sinema temsilcilerinden Rüştü Aydın’a verildi. Ödül töreni sonrası yarışmada birincilik alan filmler gösterime sunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!