Kızkalesi festivalle şenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kızkalesi festivalle şenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 10:00

Kızkalesi festivalle şenlendi

Haberin Devamı

BU yıl uluslararası nitelik kazandırılan Kızkalesi Turizm Festivali spor etkinliklerinden sonra kortej geçişi ile başladı.  'Deniz, spor ve eğlence Kızkalesi'nde buluşuyor' sloganıyla, ikincisi düzenlenen festivalde geceleri de ücretsiz halk konserleri düzenlenecek.
Cumartesi günü gün yurt dışından gelen halk dansları ekipleri Mersin Arkeoloji Müzesi, Astım Mağarası, Cennet Cehennem, Kanlı Divane gibi yerleri gezecek. Mersin Forum'un da aralarında bulunduğu çeşitli mekanlarda halk dansları gösterisi sunulacak. 14.00 - 18.00 saatleri arasında yelken yarışları ve ödül töreni gerçekleşecek. Kent Orkestrası konseri 20.00'de, Grup Kolpa konseri 21.00'de başlayacak. Son gün olan 9 Temmuz pazar günü kültürel ve sportif etkinliklerin devam ettiği festival programının kapanış konserini 21.30'da Ziynet Sali verecek. 
Kızkalesi Turizm Dermeği Başkanı Hüseyin Çalışkan, festivalin Kızkalesi'nin uluslararası boyutta tanıtımına katkı sağlayacağını  söyledi. Desteklerinden dolayı yeni valileri Ali İhsan Su ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Erdemli yenel yöneticilerine  teşekkür eden Dernek Başkanı Çalışkan "İkinci kez yapılan festival, güneyin en önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'nin gelişimi ve tanıtımı için çok önemli. Her yıl çok sayıda tatilciyi ağırlayan Kızkalesi, festival boyunca renkli etkinliklere sahne olacak. Böylece elbirliği ile Kızkalesi’ni layık olduğunu yere yükselteceğiz. Tüm vatandaşlarımızı etkinlik ve konserlere bekliyoruz" dedi.

Doğu Akdeniz'in en tanınmış tatil beldelerinden biri olan ve kumsalları ile ün yapan Kızkalesi ve çevresindeki oteller de festival nedeniyle özel animasyonlar gerçekleştirdi.

Ali Rıza EREN, MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!