Kereste-palet sektörü ihracat istihbaratına odaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kereste-palet sektörü ihracat istihbaratına odaklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 15:49

Kereste-palet sektörü ihracat istihbaratına odaklanıyor

Haberin Devamı

MERSİN'de Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (AKAMİB) bünyesinde sürdürülen Kereste-Palet Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesi kapsamında ilk eğitim gerçekleştirildi.
AKİB Merkez Binasında gerçekleştirilen 'Uluslararası Ticarette İstihbarat' konulu eğitimde, ilk gün hedef pazar tespiti ve seçilen pazarlara yönelik araştırma teknikleri uygulamalı olarak işlenirken eğitimin ikinci gününde seçilen hedef pazarlardaki konşimento bilgilerine ulaşma ve hedef pazarlara yönelik satış stratejileri üzerinde duruldu. Eğitmen Yaman Koç, ihracatta başarının doğru odaklanma ile sağlanacağını belirterek, çağdaş ihracat stratejisinde rekabet istihbaratının önemini vurguladı.
Eğitimde konuşan AKAMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer, Kereste- Palet URGE Projesi Türkiye'de bir ilk, Mersin -Adana'nın palet sektöründe marka şehir olacağını ifade ederek, projeye verilen önemi dile getirdi.
Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülerek 3 yıl süreyle devam edecek olan ve yüzde 75 oranında destek kapsamında olan Kereste-Palet Ur-Ge Projesi'nde ihtiyaç analizi çalışmasının tamamlanmasıyla sektör ve firmaların ortak ihtiyaçları belirlenerek, yurt dışı ve eğitim faaliyetlerini içeren proje yol haritası oluşturuldu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!