Kaymakam Ünal: Ekonomi için bürokratik engeller kaldırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Ünal: Ekonomi için bürokratik engeller kaldırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 12:52

Kaymakam Ünal: Ekonomi için bürokratik engeller kaldırılmalı

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede mevcut projelerin hayata geçmesi ve ekonominin canlanması için bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. 
İçişleri Bakanlığı ve Mersin Valiliği’nin talebi ile 6 ayda bir yapılması istenen ‘Ekonomi’ başlıklı toplantı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odas'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakamı Ünal, ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak projelerin başında Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin geldiğini söyledi. Tarsus’un bir tarım şehri olduğunu belirten Ünal, "Tarsus gibi önemli bir şehrin gelişmesi için olmazsa olması Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'dir. Bu konudaki girişimleri bizler de takip ediyor ve destekliyoruz. OSB’nin kurulması için sesler geliyor. Öyle sanıyoruz ki, en geç 2 yıl içinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, şehrimizde kurulacak" dedi.
Dünyada yaşanan terör olayları nedeni ile turizmin olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Ünal, "İstanbul’a eskisi gibi turist gelmiyor. Suriye sınır komşumuz olması sebebiyle biz de bu durumda olumsuz etkilenmiş durumdayız. Turizmi canlı tutma noktasında alternatif çözüm yolları bulmalıyız” diye konuştu.
Ünal, şehrin önemli projeleri arasında yer alan Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi, havalimanı gibi yatırımlar ve kamu binalarının yapımının hızlandırılması için bürokratik engellerin mutlaka kaldırılmasını gerektiğini kaydetti. Ünal daha sonra toplantıya katılan kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve işadamlarının önerilerini dinledi. 

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!