Kaymakam, haldeki domates piyasasını belirledi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam, haldeki domates piyasasını belirledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 15:21

Kaymakam, haldeki domates piyasasını belirledi

Haberin Devamı

 

 

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, Kaymakam Muhittin Pamuk Erdemli Yaş Sebze ve Meyve Hali ve komisyoncuları ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi almasının ardından domates piyasasını belirledi.
Kaymakam Pamuk'un ziyaretine Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İstişareler Daire Başkanı Rıfat Özen, Mersin Hal Müdürü Mustafa Özdemir, Erdemli Hal Müdürü Ali Coşar, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Türker ve Komisyoncular Derneği Başkanı Fazıl Koşar da katıldı. Komisyoncularla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Kaymakam Pamuk, Erdemli Hali'nde yaklaşık günde ortalama 2 bin ton yaş sebze ve meyve sirkülasyonunun olduğu belirterek, "Erdemli Hali, ilçenin ekonomik yönünü belirleyen en önemli merkezi konumundadır. İlçemiz bir tarım ilçesi olması dolayısıyla ilçenin ekonomik olarak kazanımlarını sağlayan en önemli yerdir. Ekmeğini taştan çıkaran ve üretim olarak her zaman en üst seviyede olan Erdemli halkı, ürettikleri ürünleri buraya getirerek satıyor ve ekonomimize büyük değer katmaktadırlar. İnşallah yeni Hal kompleksinin yapımı da kısa sürede tamamlanır ve ilçemizde yaş sebze ve meyve ticareti daha da artar" dedi.
DOMATES PİYASASINI BELİRLEDİ
Konuşmasının ardından günlük olarak ürün piyasasının belirlendiği Komisyoncular Derneği Toplantı Salonu'na geçen Kaymakam Pamuk, komisyoncu ve tüccarların isteği üzerine domates piyasasını belirledi. Önceki gün hal çıkışı fiyatı kiloda 1.20 kuruştan satılan domatestin fiyatını Kaymakam Pamuk, 1.30 kuruş olarak belirledi.
Komisyoncular Derneği Başkanı Koşar ise, Kaymakam Pamuk'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, yeni hal kompleksinin biran önce tamamlanması ve taşınmak istediklerini söyledi.


Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!