Kardeş Şehir Langen heyeti Tarsus'ta

Güncelleme Tarihi:

Kardeş Şehir Langen heyeti Tarsusta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 16:38

Kardeş Şehir Langen heyeti Tarsus'ta

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesine, 'Kardeş Şehir' olmanın 25'nci yıldönümü etkinlikleri için gelen Almanya'nın Langen kentinden bir heyet çeşitli etkinliklere katıldı.
Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt ve eşi Anne Gebhardt, Belediye Encümen üyesi Frank Gotschılng, Langen Alman Türk Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Thilo Kaufmann ve Langen Alman Türk Dostluk Derneği Yönetim Kurulu üyesi Klaus Peter Meeth'den oluşan heyet, ilk olarak Belediye Başkanı Şevket Can'ı ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Can, 25 yıl önce temeli atılan kardeşliğin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Geçen süreç içerisinde görüşmelerin sıcak ilişkilerle devam ettiğini belirten Can, ''Tarsus Türkiye'de birçok belediye ile kardeş şehir.  Geçen hafta İspanya'nın Madrid şehrinde EFQM Uluslararası Mükemmellikte Başarı Ödülümüzü aldık. Avrupa ülkelerinde 11 ödül almaya hak kazanan kurum ve kuruluşların içerisinde Türkiye'de 2017 yılında EFQM Mükemmellikte Başarı Ödülünü alan tek kurum ve kuruluş Tarsus Belediyesidir'' dedi.
Tarsus'ta olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt ise, ''Tarsusluları çok özledik. Langen ile Tarsus'un 25 yıllık bir geçmişi var. Sizinle yeniden bir arada olup sohbet etmekten sevinçliyim. Hatırlayacağınız gibi Münih'teki o ödül töreninde iki şehre verilmiş, o ödülü alma onurunu sevincini birlikte yaşamıştık. Bu iki şehre verilen ödülü kalitesinin yüksekliğine verilmiş bir armağan olarak kabul ediyorum. Madrid'de almış olduğunuz EFQM Uluslararası Mükemmellikte Başarı Ödülü bunla da örtüşüyor tebrik ediyorum'' dedi.
Program, yapılan ikili görüşmelerle devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!