Kaligrafi sergisine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kaligrafi sergisine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 12:24

Kaligrafi sergisine yoğun ilgi

Haberin Devamı

MERSİN’in Erdemli İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi'nin kaligrafi kursiyerleri sergi açtı. 
15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu'nda izlenime sunulan serginin açılışına Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kursiyerler ve davetliler katıldı. Sergiyi gezen Kaymakamı Pamuk, "Çok güzel eserlerimiz ve yazılarımız vardı. Hem küçük de olsa kursiyerlerin ev ekonomilerine katkı sağlayacak güzel çalışmalar. Hem kursiyerlerimize hem de usta öğreticilerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kursun usta öğreticisi Sedat Toker, geleneksel Hüsnü Hat sanatının Latin harflerine uyarlanmış biçimi olan Kaligrafiyi tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Toker "Kursumuzun başında öğrencilerimiz kalem tutmayı bile bilmiyordu. İlk etapta kalem tutmayla başladık. Kalem tutma çalışmalarımız, çizgi çalışmalarımız, küçük harfler, büyük harfler, kelimeler, cümleler ve en sonunda da kompozisyon çalışması olarak kursumuzu bitirdik. Öğrencilerimiz nihayetinde kazandıkları bu yetenekler ile sergimizi oluşturduk" dedi. 
Serginin açılış kurdelesi, ilçede 'Başkan' lakabıyla tanınan down sendromlu Mehmet Ali Şavk tarafından kesildi. Yoğun ilgi gören sergideki eserlerin bir çoğu satıldı.

Ali Rıza EREN / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!