Kadınlar, umutlarını kendi elleri ile şekillendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar, umutlarını kendi elleri ile şekillendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 16:47

Kadınlar, umutlarını kendi elleri ile şekillendiriyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kentte göç ederek gelip yerleşmiş kadınların sosyal, eğitsel ve mesleki yönden kendilerini geliştirmesini sağlıyor.
Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi ile İhsaniye Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklığıyla hayata geçirilen Kadın Spor ve Mesleki Eğitim Merkezi Projesi sayesinde kadınlar ücretsiz olarak eğitim alırken, evlerindeki ürünleri nasıl değerlendirebileceklerini öğreniyor. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca merkez sayesinde kadınların, benzer durumdaki diğer kadınlara model teşkil etmesini ve sosyal uyum konularındaki kazanımlarının da daha geniş alanlara yayılmasını da hedefliyor.
2016 yılında dekoratif deri yastık dikimi, dekoratif ahşap süsleme ve step-aerobik kursları ile eğitim veren merkezde, bu yılda dekoratif ev aksesuarı ve step-aerobik kursları verilmeye devam ediyor. Kadınlar dekoratif ev aksesuarı kursu sayesinde evde daha önceden kullandıkları örtü ve nakışlarını değerlendirerek daha modern bir hale getirirken, step-aerobik kursları ile de sağlıklı yaşam konusunda bilinç kazanıyor.
Merkezde eğitim gören kadınların el becerilerini geliştirerek, ev ekonomilerine katkı sağladıklarını belirten İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, "Öncelikle bu merkezi bize sağlayan, kiramızı ödeyen ve eksik ihtiyaçlarımızı gideren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Burada kızına çeyiz yapmak isteyen, torununa nevresimlerini diken, kendi evi için bir şeyler üreten kadınlarımız var. Bir spor merkezinin de şu anda ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz ve spor kursumuza da katılım oldukça kalabalık" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!