Irak'a 4 yeni kapı açılacak

Güncelleme Tarihi:

Iraka 4 yeni kapı açılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 13:15

Irak'a 4 yeni kapı açılacak

Haberin Devamı

TÜRKİYE-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TISİAD) davetiyle, Mersin'e gelen Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim El-Alevi, 4 yeni sınır kapısı açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Büyükelçi El-Alevi Akdeniz İhracatçı Birliği'ne yaptığı ziyaret etti. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve TISİAD üyeleri ile Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyeleri hazır bulundu.
Başkanı Yamanyılmaz, yaptığı konuşmada birlik olarak Irak’a en fazla ihracat yapan kurum olduklarını söyledi. Yamanyılmaz, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik düşüncelerini paylaştı. Özellikle kanatlı sektörünün Irak ticaretinde yaşadığı sorunlara dikkat çeken Yamanyılmaz, şunları söyledi:
"Bildiğiniz üzere Irak Tarım Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Irak'a ihracat yapacak olan kırmızı et ve beyaz et işletmelerine denetim zorunluluğu getirilecek. Bu konuda ihracatçılarımızın yaşayacakları sıkıntıları giderme konusunda yardımlarınızı bekliyoruz."
Büyükelçi El-Alevi ise Türkiye-Irak arasındaki ticari ilişkilerin 2014 yılındaki petrol fiyatlarının düşüşünün ardından sekteye uğradığını, ancak eski haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Sınır kapılarının ihracatın artması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Büyükelçi El-Alevi, ikisi Musul’da olmak üzere toplam dört sınır kapısının yakında açılacağını söyledi.  

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!