Irak Büyükelçisinden işbirliği talebi

Güncelleme Tarihi:

Irak Büyükelçisinden işbirliği talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 15:19

Irak Büyükelçisinden işbirliği talebi

Haberin Devamı

 


MERSİN'de gelen Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim El-Alevi, iki ülke arasında dostluğun pekişmesi ve tecrübelerin paylaşımı için talepte bulundu.
Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim El-Alevi, beraberinde Türkiye-Irak Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Genel Sekreter Devran Kutlugün'ün karşıladığı Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim El-Alevi, Mersin ile işbirliği kurmak istediklerini belirtti. Mersin'e şehir olarak çok değer verdiklerini ifade eden El-Alevi, "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerden yararlanmak istiyoruz. Bu tecrübeleri sanayi, ticaret, turizm ve seyahat yönünden değerlendirmek istiyoruz. Mersin'deki ticaret hacmini biliyoruz ve bu ziyaret ile daha da arttırma imkanımızın olacağını düşünüyoruz" dedi.
Irak ve Türkiye arasındaki ortak çıkarlara değinen El-Alevi, şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi iki ülke arasından bazı problemler var. Irakla Türkiye arasındaki ilişki, tarihi, coğrafi ve kültürel anlamda çok eskilere dayanıyor. Çok fazla ortak çıkarımız var. Bunu daha da ileriye götürmek için uğraşacağız. Basra ve Mersin'i kardeş şehir yapmak istiyoruz. Basra, limanı ve sahili ile Mersin'e benzeyen bir il. Bu konuda sizden destek arz ediyoruz."
Mersin'in hem komşuluk ilişkileriyle hem de sahip olduğu potansiyelle bu ülkeler arasındaki barışa, dostluğa, ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacak bir şehir olduğunu kaydeden Genel Sekreteri Kutlugün ise, "Bu ilişkilerin gelişmesine bizim Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ne gibi katkımız olacaksa biz şehrimiz adına ve şehrimizin potansiyeli adına varız" diye konuştu.
Ziyaret sonrası Kutlugün tarafından Büyükelçi El-Alevi'ye günün anısına seramik üzerine minyatür işli tablo ve Büyükşehir Belediyesi'nin armasının olduğu çini işlemeli tabak hediye etti. Büyükelçi de üzerinde Irak'ın tarihi yerlerine ait fotoğrafların olduğu duvar saatini Kutlugün'e hediye etti.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!