İpek: Çeşmeli-Taşucu otoyolu başlamalı

Güncelleme Tarihi:

İpek: Çeşmeli-Taşucu otoyolu başlamalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 14:47

İpek: Çeşmeli-Taşucu otoyolu başlamalı

Haberin Devamı

MERSİN Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin ipek, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından onaylanan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'na 'hemen' başlanması gerektiğini söyledi.
İpek, yaptığı açıklamada otoyolun Mersin’in doğu bölgesinde trafiği rahatlatacağını ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek şöyle devam etti:
"Yapılması planlanan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Mersin'de özellikle yaz aylarında büyük bir sorun haline gelen trafiği şüphesiz ki rahatlatacaktır. Ayrıca Taşucu bölgesine turizm anlamında yatırım artacak, bölge halkına da istihdam sağlanmış olacak. Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, ulaşımı kolaylaştıracak olmasından kaynaklı Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adana gibi çevre illerden Taşucu bölgesine ciddi bir yerli turistin gelmesine katkı sağlayacak. Mersin'in gelişmesi için, Mersin'in yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir turizm kenti olması için şehircilik anlamında bu gibi yatırımlara ihtiyacı var."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!