İhracatçılar ve eğitimciler arasında 'İyi Niyet Protokolü' imzalandı

Güncelleme Tarihi:

İhracatçılar ve eğitimciler arasında İyi Niyet Protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 11:58

İhracatçılar ve eğitimciler arasında 'İyi Niyet Protokolü' imzalandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de genel merkezi bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile iyi niyet protokolü imzaladı.
Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla yapılan protokolde, söz konusu fakültelerde verilen Girişimcilik ve İnovasyon dersleri, TİM-TEB Girişim Evi'nden konuk eğitmenlerin eğitmenliğinde Mersin Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümü ve Mersin Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans dersi bölümü öğrencileri ile 7 hafta süresince gerçekleştirildi.
Protokol imza töreninde konuşan AKİB Genel Sekreter Vekili Ümit Sarı, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekci ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet İnce girişimciliğin son yıllarda artan önemini ve programın bu kapsamındaki önemini vurguladı. Toplantıda ilgili derslerin yürütücüleri Yrd. Doç.Dr. Sami Süygün ve Öğretim Görevlisi Kuddis Büyükakıllı yanında AKİB Proje Koordinatöre Volkan Dağlı da hazır bulundu. Görüşmelerde girişimci adaylarının desteklenmesinin değişen dünya ekonomisinde söz sahibi olmayı amaçlayan Türkiye'nin gelişmesi için büyük önem arz ettiği, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ile sağlanacağı ve girişimcilik eğitim faaliyetleri konusunda ortak hareket edilmesine devam edileceği ifade edildi.
 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!