Havuz ve denizde kulak sağlığına dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Havuz ve denizde kulak sağlığına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 10:27

Havuz ve denizde kulak sağlığına dikkat!

Haberin Devamı

MERSİN Yenişehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Adnan Akıncı, havuza ve denize girenleri kulak enfeksiyonlarına karşı uyardı.
Yazın gelmesi ile birlikte havuz ve deniz suyundan kaynaklanan kulak enfeksiyonlarının arttığına dikkat çeken Akıncı, özellikle havuzlarda kullanılan kimyasal maddelerin ciddi risk oluşturduğunu vurguladı. Akıncı şöyle devam etti:
''Okullar da tatil olunca büyük küçük herkes havuza, denize koşuyor. Dolayısıyla dış kulak ve orta kulak iltihapları çok arttı. Havuzlarda enfeksiyondan korunmak ve hijyen için çeşitli havuz kimyasalları kullanılmaktadır. En önemlisi de bildiğimiz çamaşır suyu. Uzun süre suda kalındığında, kulak yolunun kendi asit yapısı bozulmakta ve hemen enfeksiyon başlamaktadır. Üzerinde bir de mantar enfeksiyonu eklenmektedir."
Dr. Akıncı sorunun tedavisi konusunda ise şu önerilerde bulundu: ''Doktora ulaşıncaya kadar acil çare, bildiğimiz sirke, saf ve temiz olmak şartıyla 4-5 damla kulağa damlatılmalıdır. Sirke yoksa gliserin veya temiz zeytinyağı damlatılabilir. Ağrı kesici ilaçlar verilebilir. Kulak damlaları, antihistaminik, ağrı kesiciler ve antibiyotik kullanılır. Aspire edilip, pansuman uygulanır. 5-7 gün su kaçırılmaması tavsiye edilir."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!