Hafta sonu kahvaltıları kilo aldırıyor

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu kahvaltıları kilo aldırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 16:54

Hafta sonu kahvaltıları kilo aldırıyor

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yer alan Medical Park Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, ölçüsüz yapılan kahvaltıların fazla kiloya yol açtığını söyledi.
Genellikle büyük kentlerde yaşayan çocuklu ailelerin, hafta sonlarını kahvaltı mekanlarında geçirmeyi tercih ettiği uyarısında bulunan Karagöz, sunulan zengin menülerin görünen menülerin kalorisinin unutulduğunu söyledi. Açık büfe yada serpme kahvaltılarda 60 gram omlette 125 kalori, vazgeçilmez lezzetlerden menemende ise 1 porsiyonda 177 kalori olduğunu hatırlatan Karagöz, "100 gram sucuklu yumurtada bile 242 kalori var. Börek ve gözleme gibi yemeklerdeki kaloriler bundan kat kat fazla" dedi.
Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu, ancak özellikle hafta sonları çizgiyi aşmamak gerektiğini belirten  Karagöz, "Kalorisi yüksek gıdalardan kaçınılmalı ve ‘sadece kahvaltı’ diye küçümsenerek çok yenilmemeli. Aksi halde bir hafta boyunca dikkatli beslenmiş olsanız bile, bir tek pazar kahvaltısıyla bütün emeğiniz boşa gidebilir" diye konuştu.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)
TD(AŞYB)(14.04.2016),(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!