Gülnar'da 5 bin 100 fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gülnarda 5 bin 100 fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 16:29

Gülnar'da 5 bin 100 fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Gülnar ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 5 bin 100 fidan toprakla buluştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen kampanya kapsamında ilçe fidan dikme etkinliği düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Cumhuriyet Başsavcısı Tugay Çatlı, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Büyükbaş, MHP Başkanı Celal Kadim, AK Parti İlçe Başkanı Tevfik Kalemci, Orman İşletme Müdürü Muharrem Şahin ve kurum amirleri katıldı.
Etkinlikte konuşan kaymakam Yunus Emre Bayraklı, şunları söyledi:
"Peygamber efendimizin hadisiyle konuşmama başlamak istiyorum. Bir ağaç dikenin ve o ağacın doğaya, insana ve hayvana faydası olan kişinin hanesine sadaka yazıldığını kabul eden bir peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyuyoruz. Bununla birlikte Fatih Sultan Mehmet Han'ın söylediği gibi ağaç kesmeyi insan katletmeye benzeten ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi ormansız yurdu vatan saymayan bir ecdadın torunları olmaktan da gurur ve şeref duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirlediği bir günde  Türkiye genelinde 83 milyon fidan dikmek için Gülnar halkı olarak bu taşın altına elimizi koyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yassıbağ Gölet çevresinde katılımcılar tarafından 5 bin 100 adet fidan toprakla buluşturuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!