Gülek’teki komplekse açılış

Güncelleme Tarihi:

Gülek’teki komplekse açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 14:37

Gülek’teki komplekse açılış

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN-Onur CANBOLAT/ TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN’in Tarsus ilçesinde belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kapalı semt pazarı, spor kompleksi ve çocuk oyun parkı törenle hizmete açıldı.
Gülek Mahallesi’ndeki törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Milletvekili Bakı Şimşek ile vatandaşlar katıldı.
Törende ilk olarak söz alan Gülek Mahallesi Muhtarı Cafer Ertan, mahallesine yapılan yatırım için teşekkür etti.
Belediye Başkanı Can da yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana 37 açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "2014 yerel seçimlerinden önce belediye olarak 45 mahalleden sorumluyduk. Büyükşehir yasasıyla birlikte sorumluluk alanımız çoğaldı. Tarsus’a bağlı bulunan 129 köy, kapanan 5 belde de olmak üzere toplam sorumluluk alanımız 179 mahalleye çıktı. Şu anda 179 mahalleye hizmet götürmeye başladık. Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir. Doğduğum büyüdüğüm şehre hizmet etme imkanı verdiği için Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Her zaman dediğim gibi bizim görevimiz sadece yol yapmak park yapmak değil. Şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. Allah birlikteliğimizi daim etsin" dedi.
Milletvekili Şimşek de, Tarsus Belediyesi’nin ilçede başarılı hizmetlere imza attığını dile getirerek, vatandaşların da sahip çıkmasını istedi.
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, hizmetlerin kesintisiz olarak devam ettiğini ifade ederek, "Tarsus çok mesafeler kat etti. 2014 yılında bayrağı değerli kardeşim Şevket beye teslim ettik. Çok şükür gözümüz arkada değil. Hizmet kervanı kesintisi bir şekilde devam ediyor. Geçmişte 17 yıl Şevket Bey ile birlikte çalışmıştık. Hizmeti aynı şekilde aynı şevk ve heyecanla sürdürdüğü için kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisler Gülek’e hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Konuşmaların ardından kesilen kurban ve edilen dualar eşliğinde tesislerin açılış kurdelesi kesilerek vatandaşın hizmetine sunuldu.
Etkinlik kapsamında ardından sanatçı Alice ve Ahmet Şafak sahne aldı. Eski ve yeni şarkılarının seslendiren Ahmet Şafak, film çekme hazırlığında olduğunu belirterek, "Çekilecek olan film başta Mersin ve ilçeleri olmak üzere tüm Akdeniz coğrafyasını kapsayacak. Ortaya güzel bir eser çıkaracağız. Bize bu çalışmamızda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
Sanatçı yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede seslendirdiği eserlerle açılışa katılanları coşturdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!