Gönüllü kadınlardan anlamlı proje

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü kadınlardan anlamlı proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 12:44

Gönüllü kadınlardan anlamlı proje

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi gönüllüleri, ihtiyaç sahibi kız çocuklarının okuması için atık malzemelerden yaptıkları ürünleri satışa çıkarttı.
Mezitli İlçesi’nde yoksul ailelerin okuyan çocukları için bir araya gelen yardımsever kadınlar, 'Topla, Üret, Sat, Okut' projesi kapsamında plastik, cam, kağıt, metal ve karton kutular gibi geri dönüştürülebilir atık malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürdü. Hayırsever kadınlar, yaptıkları plastik şişelerden ve yumurta kutusundan saksı, gazete kağıdından hediye paketi, bidondan sepet, metal kapaklardan ayna, şampuan kutusundan kalemlik, kağıt rulolarından dekoratif eşyalar, cüzdan ve çanta gibi ürünleri belediye önünde ve çeşitli etkinliklerde stant açarak satışa sundu.
Kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Mezitli Belediyesi Gönüllüler Başkanı Aysel Kaydu şunları söyledi:
"Gönüllü kadınlar olarak üretmeye devam ediyoruz. Sevgiyle, emekle atık malzemelerden yaptığımız ürünleri satışa çıkarttık. Elde edeceğimiz parayı yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize her ay düzenli olarak burs vermek için kullanacağız. Amacımız çocukların eğitimlerine destek olmak, özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktır."

Gülhan DEMİRCİ / MERSİN,(DHA)
GD(AŞ/EŞ)(20.05.2016),(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!