Genç piyaniste Adnan Saygun Piyano ödülle

Güncelleme Tarihi:

Genç piyaniste Adnan Saygun Piyano ödülle
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 12:42

Genç piyaniste Adnan Saygun Piyano ödülle

Haberin Devamı


MERSİN Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Ana Sanat Dalı öğrencisi Özgür Deniz Akalın, 14'ncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen 4'ncü Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'ndan ödülle döndü.
Cumhuriyet tarihinin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma, Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ndeki festival merkezinde gerçekleşti.  2'nci sınıf öğrencisi Özgür Deniz Akalın, birinciliği Londra Kraliyet Müzik Koleji öğrencisi 21 yaşındaki Tolga Atalay Ün ile paylaştı. Birinciliği paylaşanlar 5 biner TL ile ödüllendirilirken, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser programında yer almaya ve İstanbul Orchestra'Sion'la konser vermeye de hak kazandı. İki ayrı grupta yarışan genç yeteneklerden dereceye girenler ödüllerini jüri başkanı Gülsin Onay'ın elinden aldı.
Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'nda ödül alan Akalın, yarışmanın sahilde olmasından dolayı farklı ve adaptasyonu zor olduğunu kaydetti. Yarışmanın sonucundan duyduğu mutluluğu ifade eden Akalın, bireye ve topluma ışık tutan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!