FETÖ kurbanı polis adayları atama bekliyor

Güncelleme Tarihi:

FETÖ kurbanı polis adayları atama bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:44

FETÖ kurbanı polis adayları atama bekliyor

Haberin Devamı

Ali Ekber ŞEN- İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de yaşayan, farklı polis okullarından mezun olan ancak mülakat sınavını geçemeyince atamaları yapılmayan 6 polis adayı, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından elendiklerini ileri sürüp atama beklediklerini söyledi.
2014-2015 eğitim yılında Polis Meslek Yüksekokulu eğitimlerini tamamlayarak mezuniyet hazırlıkları yapan Ender Kartal, Bahri Yel, Ercan Can, Mehmet Süzen, Mert Bilece ve Ali Ünlü'ye, geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanan İç Güvenlik Paketi kapsamında yapılan düzenleme sonucu atama öncesi mülakat yapılacağı, mezuniyete 1 hafta kala yazılı olarak tebliğ edildi. Diplomalarını alıp atanacakları günü bekleyen polis adaylarına, tek soruluk sözlü mülakatı geçme şartı ile atanabilecekleri bildirilerek mülakata tabi tutuldu. İçlerinde okul birincileri ve ikincilerinin de bulunduğu Türkiye genelinde 1803 kişi, mülakatta başarısız bulundukları gerekçesi ile atanmaları yapılmadı.
OKUL İKİNCİSİ
Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'nu ikincilikle bitiren 22 yaşındaki Ender Kartal, emniyet içerisindeki paralelciler nedeniyle atamalarının yapılmadığını iddia etti. Kendilerine, yeni yönetmelik gereği mezun olanların mülakata gireceği ve mülakattan başarılı olanların atanacağının açıklandığını ifade eden Kartal, "Mülakata girdim ve okulu ikinci bitirdiğim için zorlanmadım soruya doğru cevap verdim. Mülakat 2 gün sonra okul tarafından açıklanacaktı ama 1 hafta sonraya Polis Akademisi'nce açıklandı ve elendim. Emniyetin içindeki FETÖ'cülerin bunu yaptığını düşünüyoruz" diye konuştu.
"GARSONLUK YAPIYORUM"
Okul sonrası yapılan güvenlik araştırmasında da şaibe olduğunu ve bu nedenle de kendileri hakkında yeniden araştırma yapılmasını istediklerini belirten Kartal, "Yaşıtlarımız üniversitede geceleri gezerken biz nöbet tuttuk, eğitim yaptık. Şimdi yazları garsonluk yapıyorum. Arkadaşlarımdan çiftçilik, bulaşıkçılık, garsonluk yapanlar var. 2 yıl profesyonel eğitim alan adamlar heba ediliyor. Silahlarımızın seri numarasına kadar belliydi, senede bile imza atmıştık" dedi.
"ÖRGÜTLE BAĞLANTISI OLANLAR MÜLAKATTAN GEÇTİ"
Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu 22 yaşındaki Mehmet Süzen de mülakatın kendilerine bildirildiğinde mezuniyet hazırlığı yaptıklarını ifade ederek yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Mülakatta soruyu bildim ve içim rahat. Soruları bilemeyen arkadaşlarım vardı. Mülakat sonucu 10 gün sonra açıklandı ben başarısızım. Bir baktım, okulun birincisi, ikincisi başarısız, bu yapıyla bağlantılı olanlar başarılı sayıldı. Sınavı yapanlar, okul müdürleri, amirler, akademi içindeki eğitim daire başkanları, personel daire başkanları gibi isimler şu an içeri alınmaya başlandı. En baştan beri bu yapının bizi elediğini söylüyorduk. Tek amacım polis olmaktı. Ağlaya ağlaya eve geldim. Ailem yıkıldı, ben yıkıldım. O süreçte iki bayram geçirdik ama bayram demeye bin şahit ister. Bayram yaşayamadık. Güvenlik soruşturmamız yeniden yapılırsa kendimizden eminiz, örgütle bağımız varsa yargılanmayı istiyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum. Bizi yeniden araştırmaya tabi tutun. Biz vatanını seven bin 803 kişiyiz."
Öte yandan mezun olup atamaları yapılamayan 1803 genç polisin, Danıştay 12'nci Dairesi'ne dava açarak hukuksal mücadeleleri ise sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!