Erdemli'de Türkmen şöleni

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide Türkmen şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 12:09

Erdemli'de Türkmen şöleni

Haberin Devamı

MERSİN'in Erdemli İlçe Beldiyesi tarafından düzenlenen 27’nci Türkmen Şöleni’nde renkli görüntüler yaşandı.
Talat Göktepe Çamlığı’nda gerçekleşen şölene MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ve vatandaşlar katıldı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, bu tür şölenlerin Türk adet ve geleneklerinin yaşatılmasına, birlik ve beraberliklerin pekişmesine vasıta olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da kültürel değerleri yaşatacak etkinliklerö enem verdiklerini vurguladı.
Türkmen ve Yörük kültürünün Türk kültürünü ayakta tutan en önemli öğelerden olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Tollu ise şöyle konuştu: "Kültür süregelen bir yaşam manzumesidir. Toplumları bir arada tutan bu değerler manzumesinde kültürümüzü ayakta tutan en önemli öğelerden biri Türkmen ve Yörük kültürü olmuştur. Bu yıl 27’ncisini düzenlediğimiz Geleneksel Erdemli Türkmen Şölenleri ile bu kültürü yaşatmaya devam ediyoruz."
Konuşmaların ardından sanatçı Turgay Başyayla, Ahmet Coşkun ile Kıraç sahne aldı. Akdeniz Mehteran Takımı, Erdemli Belediyesi Halk Dansları topluluğu ve halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. Davetlilere yöresel sıkma-ayran ikramında bulunuldu.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)
MD(AŞ/EŞ)(23.05.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!