Erdemli'de 2 bin fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide 2 bin fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 16:19

Erdemli'de 2 bin fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı 'Fidanlar Fidanlarla Buluşuyor' projesi kapsamında 2 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
İlçeye bağlı Karahıdırlı Mahallesi Gönükara mevkiinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kaymakam Avni Kula, Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Burada konuşan Kaymakam Kula, proje kapsamında eş zamanlı olarak daha yeşil bir ülke için 10 milyon öğrenci ile 10 milyon fidan dikiminin yapıldığını belirterek, "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında yeşil dokunun geliştirilmesinde katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye karşı duyarlılığını arttırmak için Türkiye genelinde fidan dikme etkinliği başlatılmıştır. Bu sayede hem ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesinde katkıda bulunulacak hem de faaliyete katılan öğrencilerimizin orman sevgisinin gelişmesi sağlanacak" dedi.
Orman İşletme Müdürü Çelik ise, Erdemli'de etkinlik çerçevesinde 3 gün boyunca değişik bölgelere fidan dikimi gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Bugün burada 200 öğrencinin katılımı ile Kızılçam ve Selvi'den oluşan 2 bin fidanın dikimini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler, Kızılçam ve Selvi fidanlarını toprakla buluşturarak ilk can suyunu verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!